Κελαϊδίτης: Στη… νεοσύστατη Bluepork, ελεύθερη βαρών

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελευταία πράξη του έργου, που αφορά στην πώληση της πτωχευμένης, άλλοτε κραταιάς επιχείρησης εκτροφής και εμπορίας λευκού κρέατος της Εύβοιας, Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, κατατέθηκε αίτηση προς το πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας για την επικύρωση της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλειοδότρια εταιρεία ανακηρύχθηκε η Bluepork Ελλάς Α.Ε. Στην ίδια αίτηση, ζητείται να οριστεί εισηγητής δικαστής, ο οποίος θα αναλάβει τη διανομή του πλειστηριάσματος.

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η δίκη, που θα κρίνει την επόμενη μέρα της εταιρείας εκτροφής και παραγωγής πουλερικών, έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με την Κελαϊδίτης δεν σταματούν εκεί. Η εταιρεία, Bluepork Ελλάς Α.Ε., η οποία επικράτησε της διαδικασίας κατά την κατάθεση των σφραγισμένων προσφορών για την απόκτηση κινητών και ακίνητων στοιχείων της πτωχευθείσας, με τίμημα 5 εκατ. ευρώ, συστάθηκε μόλις στις 19 Ιουνίου του 2017, με σκοπό να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την απόκτηση της Κελαϊδίτης. Σημειώνουμε ότι η σχετική πρόσκληση διενέργειας δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού εκδόθηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή, μόλις τρεις ημέρες αργότερα, στις 22 Ιουνίου 2017.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η BLUEPORK ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σύστασης της Bluepork, σκοπός της ίδρυσής της είναι τόσο η εκτροφή και η εμπορία ζώων, όσο και η δυνατότητα απόκτησης ακινήτων και μηχανολογικού εξοπλισμού. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν ο ιδιωτικός υπάλληλος, Χαράλαμπος Κώσταρος, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Βασίλης Γεωργαράς, συνταξιούχος, ως μέλος του δ.σ., καθώς και ο Νικόλαος Θωμάς, ιδιωτικός υπάλληλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της νεοσυσταθείσας εταιρείας.

Πλέον, και εφόσον ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της υπόθεσης, η Bluepork αποκτά, καθαρές από χρέη, τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δ. Κελαϊδίτης στην Εύβοια, καθώς και το σύνολο του κινητού της εξοπλισμού (μηχανήματα και οχήματα της εταιρείας). Θυμίζουμε ότι η εταιρεία της Χαλκίδας είχε περιληφθεί στη λίστα με τα ονόματα των 13.730 οφειλετών του Δημοσίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2016.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ

  • 2 διαταγές πληρωμής: 650 χιλ. ευρώ
  • 2 προγράμματα πλειστηριασμών ακινήτων: 9,6 εκατ. ευρώ
  • 5 ακίνητα σε υποθήκη-προσημείωση: 65,3 εκατ. ευρώ
  • 7 κατασχέσεις επιταγών: 60,1 εκατ. ευρώ
  • Tραπεζικά δάνεια: 2,5 χιλ. ευρώ
  • Βραχυπρόθεσμο μέρος μακροπρόθεσμων δανείων: 5,15 εκατ. ευρώ
  • Εμπορικές υποχρεώσεις: 2 εκατ. ευρώ
  • Λοιποί φόροι και τέλη: 10,43 εκατ. ευρώ
  • Ασφαλιστικά ταμεία: 18,58 εκατ. ευρώ
  • Λοιπές υποχρεώσεις: 1,55 εκατ. ευρώ

Επισημαίνεται ότι – με βάση το δημοσιευμένο ισολογισμό έναρξης εκκαθάρισης – στοιχεία 2017 -, το σύνολο υποχρεώσεων της Δ. Κελαϊδίτης Α.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 37,8 εκατ. ευρώ.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση