ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δυστυχώς ούτε η Λίμνη, ούτε τα Λουτρά Αιδηψού (που δέχονται πλήθος επισκεπτών, κυρίως τους θερινούς μήνες), ούτε η έδρα του Δήμου μας, ακολουθούν την πεπατημένη τόσων και τόσων προορισμών, με μεγάλη κίνηση σε πολυσύχναστους δρόμους. Τι εννοούμε; Το αλαλούμ, με τους μεταφορείς και τους διακινητές εμπορευμάτων, που δημιουργούν τρομερά προβλήματα στους λοιπούς εποχούμενους. Η λύση […]

3 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Δυστυχώς ούτε η Λίμνη, ούτε τα Λουτρά Αιδηψού (που δέχονται πλήθος επισκεπτών, κυρίως τους θερινούς μήνες), ούτε η έδρα του Δήμου μας, ακολουθούν την πεπατημένη τόσων και τόσων προορισμών, με μεγάλη κίνηση σε πολυσύχναστους δρόμους. Τι εννοούμε; Το αλαλούμ, με τους μεταφορείς και τους διακινητές εμπορευμάτων, που δημιουργούν τρομερά προβλήματα στους λοιπούς εποχούμενους. Η λύση είναι βέβαια, όλο αυτό το αλισβερίσι να γίνεται συγκεκριμένες ώρες κι όχι όποτε θέλει ο καθένας. Και ασφαλώς όταν ο παραλιακός δρόμος της Λουτρόπολης μετατρέπεται σε πεζόδρομο, να μην υπάρχουν «οι έξυπνοι» που τον παραβιάζουν. Αλλιώς, αυστηρή αστυνόμευση και τιμωρία!
  • “Άκουσον, άκουσον”! Κίνηση, λέει, Αγανακτισμένων Πολιτών, διαμαρτυρήθηκε στην αρμόδια Πολεοδομία, για την αισθητική των καταστημάτων του παραλιακού δρόμου της Αιδηψού, δηλαδή για την βιτρίνα της Λουτρόπολης. Μια αισθητική που άλλαξε πριν λίγα χρόνια, με ομπρέλες κλπ. Και κόστισε αρκετά στους επιχειρηματίες. Αλλά αυτή η Κίνηση των Αγανακτισμένων Πολιτών, δεν είδε αυτό που έπρεπε να δει, το παζάρι του παραλιακού δρόμου, με τους πολλούς περίεργους, που αμφιβάλλω αν έχουν άδειες, POS και συνεπώς προωθούν το παρεμπόριο, σε βάρος της τοπικής και της δημόσιας οικονομίας.
  • Τα είχε όλα το πρώτο Edipsos Multisport & Wellness Festival. Υψηλή διοργάνωση από τους αθλητανθρώπους Θωμά Παπαβασιλείου, Χαρούλα Λέντζου και τη δήμαρχο Ελένη Ευσταθίου. Τεράστια συμμετοχή από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, σημαντικότατες προσωπικότητες του αθλητισμού, της επικοινωνίας, της πολιτικής, και των επιστημών, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες. Αλήθεια ποιούς να προτοαναφέρουμε; Πάνος Σαμαράς, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Σίμος Κεδίκογλου, Πάνος Κολιοπάνος, Τάσος Πρατσόλης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Ιωάννα Λίλλη, Ιωάννης Μαρωνίτης, Χρήστος Γαρέφης, Μαριάννα Χρυσικάκου, Ηλίας Δρυμώνας, Άννα Παπαγεωργίου κ.ά. Φυσικά έκλεψαν την παράσταση οι αγώνες κολύμβησης, δρόμου, στο χώρο του «Θέρμαι Σύλλα» (άριστη η φιλοξενία των ιδιοκτητών Γιάννη Αναστασόπουλου και Βούλας Καράντζιου), η ποδηλατοβόλτα, οι συμβουλές ευζωίας, η αποκατάσταση των αθλητών με τα ιαματικά λουτρά και το «κυνήγι του θησαυρού». Βεβαίως ξεχώρισαν και οι χοροί από το χορευτικό σύλλογο Αιδηψού και τη Σχολή «Νατάσας Τσουκαλά», αλλά και τα Stretching class από τη Στέλλα Κοκκαλιάρη και Zumba από τη Στέλλα Ζαρίφη! Σε ένα φεστιβάλ που τα επόμενα χρόνια θα γίνει θεσμός για την Αιδηψό, οι εξήντα χορηγοί «λένε πολλά» και θα γίνουν ασφαλώς περισσότεροι…
  • Πολλά παράπονα των πελατών της ΔΕΗ στη Βόρεια Εύβοια για τους φουσκωμένους λογαριασμούς, που έχουν να κάνουν με διάφορους λόγους. Ας ξεκινήσουμε όμως, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, με την ημερομηνία καταμέτρησης, την οποία παραβιάζουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι (αργοπορούν), με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται περισσότερες κιλοβατώρες. Έτσι όμως ξεπερνιέται κάποιο όριο και η χρέωση γίνεται διαφορετικά. Βεβαίως προς τα πάνω. Φυσικά οι πελάτες της επιχείρησης δεν ξερχνούν τα υπέρογκα ποσά για τα νησιά, το κοινωνικό τιμολόγιο, τις χρεώσεις των Δήμων και της ΕΡΤ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024