Ημερίδα για τις σύγχρονες πρακτικές στην ελαιοποίηση του ελαιοκάρπου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του […]

10 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιολάδου.

– Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα

– Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο

– Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών

– Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο

– Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία

– Ο χρόνος & θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις

– Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις

– Συντήρηση ελαιολάδου – άζωτο η αργκόν

– Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 πμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9 – 11, 3ος όροφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024