Μοναχική κουρά στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Αρμά

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων. Αιτία της πνευματικής αυτής αγαλλιάσεως ήταν η μοναχική αφιέρωση ενός νέου ανθρώπου στον Χριστό, τον Άγιο Γεώργιο και την Ιερά Μονή του, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια […]

16 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων.
Αιτία της πνευματικής αυτής αγαλλιάσεως ήταν η μοναχική αφιέρωση ενός νέου ανθρώπου στον Χριστό, τον Άγιο Γεώργιο και την Ιερά Μονή του, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού, οπότε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την εις Μοναχόν Κουρά του από χρόνου ικανού δοκίμου της ι. Μονής και εξ Αγίου Νικολάου Μπούρτζι καταγομένου, κ. Νικολάου Γερμανού, κατόχου θεολογικής παιδείας, πνευματικού τέκνου του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, δίδοντάς του το νέο όνομά του ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ, προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, κοιμηθέντος μόλις το 1992 και συγκαταλεχθέντος μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας το 2013, ανήκοντος και στην χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού γεννήθηκε στο Νησί μας και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου.
Στη νουθεσία του προς το νέο Μοναχό, και με αφορμή τον βίο και την διδασκαλία του Οσίου Πορφυρίου, ο Σεβασμιώτατος τον κάλεσε να συνειδητοποιήσει αυτό που ο Άγιος διεκήρυσσε, ότι «ο Χριστός είναι το παν» και να παραμείνει πιστός και συνεπής στην αγάπη του προς τον Χριστό και την Εκκλησία
Από νωρίς το απόγευμα είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής, αλλά και τον προαύλιο χώρο της, αρκετός κόσμος προκειμένου να συμπροσευχηθεί για το νέο Μοναχό, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Δήμου Τσίμπου, διδασκάλου στη μουσική του νέου Μοναχού.
Οι προσκυνητές έλαβαν την καθιερωμένη αρχοντική μοναστηριακή φιλοξενία, που με ευθύνη του Ηγουμένου Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, του εγκαταβιούντος στην Ι. Μονή Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, αλλά και των πολλών εθελοντών που προστρέχουν στην Ι. Μονή προετοιμάσθηκε και παρατέθηκε.
Σημειώνεται ότι, συν Θεώ, έχει προγραμματισθεί και η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Πορφυρίου, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017.
Ο Εσπερινός και η Μοναχική Κουρά μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024