Μας στοχοποιούν… «άδικα»

Την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχετικά με τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής, σχολίασε ο πολιτευτής Βασίλης Δεμερτζής στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν νομίζω οτι είναι στοιχειοθετημένο το άρθρο και τα ευρύματα της έρευνας. Αν μιλήσουμε δε σε απόλυτα νούμερα, στο 10% του ΑΕΠ της Γερμανίας ή της Βρετανίας και στο 5% του […]

24 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχετικά με τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής, σχολίασε ο πολιτευτής Βασίλης Δεμερτζής στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν νομίζω οτι είναι στοιχειοθετημένο το άρθρο και τα ευρύματα της έρευνας. Αν μιλήσουμε δε σε απόλυτα νούμερα, στο 10% του ΑΕΠ της Γερμανίας ή της Βρετανίας και στο 5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, το 20% στο ΑΕΠ της Ελλάδας είναι ψίχουλα …

Παρόλα αυτά πρέπει να ομολογήσουμε οτι με την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η χώρα εδώ και πολλά χρόνια τροφοδοτείται και γιγαντώνεται η παραοικονομία.

Η απλοποίηση και ψηφιοποίηση του φορολογικού συστήματος σε συνδυασμό με την μείωση της φορολογίας είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας στην πατρίδα μας».

Πάρα κάτω δίνουμε τον πίνακα με τους πρώτους των πρώτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024