ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Τουρισμός και τοπικά προϊόντα είναι διττή σχέση, αλλά σε ελάχιστους προορισμούς βρίσκει την πραγμάτωσή της. Όπως στη σαντορίνη, με το ξακουστό οινογαστρονομικό της πακέτο (κρασιά, ντοματάκι, φάβα) ή στη Νάξο με το αντίστοιχο (κίτρο, τυριά, γάλα, πατάτες). Τώρα τελευταία και στη Βόρεια Εύβοια, απ’ την οποία δε λείπουν οι τουριστικοί προορισμοί, προεξαρχούσης της Λουτρόπολης Αιδηψού, μέσα απ΄την περιφερειακή και την τοπική στήριξη, προωθείται «το καλάθι της περιοχής». Με ντομάτα Ιστιαίας, σύκα Ταξιάρχη, μέλι Προκοπίου, αλλά και ιαματικά προϊόντα περιποίησης κι αναζωογόνησης Αιδηψού. Σίγουρα κάθε μέρος πρέπει να δέσει στις τουριστικές μορφές, που προωθεί, τα τοπικά του προϊόντα.
  • Οι βροχοπτώσεις που για διάφορους λόγους ένα μεγάλο μέρος της βορειοευβοιώτικης κοινωνίας περίμενε, ήρθαν, αλλά τώρα πυκνώνουν οι υποχρεώσεις των τεχνικών υπηρεσιών στους δύο Δήμους της, για καθαρισμό των επικίνδυνων σημείων, τόσο για την προστασία των κατοίκων, όσο και των περιουσιών τους. Κι αυτά είναι αρκετά σε Ιστιαία, Λίμνη, στις Τοπικές Κοινότητες και στη Λουτρόπολη. Χείμαρροι, όπως αυτός ας πούμε στην Τοπική Κοινότητα Αιδηψού, που μάλιστα είναι σκεπασμένος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σκάρες κι αγωγοί ομβρίων κι όχι μ΄νοο υδάτνω, μπάζα κ.ά. Όλα αυτά βέβαια έγκαιρα, γιατί αν έρθει «η καρδιά του χειμώνα», τότε δε γίνεται τίποτε…
  • Την μορφή αρμαγεδόνα έχει πάρει στα Κοινωνικά μέσα δικτύωσης η ύπαρξη πινακίδας στο οδικό τμήμα Λ. Αιδηψού-Ροβιών, που προειδοποιεί τους οδηγούς ότι εδώ κινούνται με δική τους ευθύνη. Σ΄ένα οδικό κομμάτι, που αποτελεί μέρος της εθνικής οδού, αυτή τέλος πάντων που διαθέτει το νησί, Χαλκίδας-Αιδηψού-Ιστιαίας. Για τους βορειευβοιώτες, βέβαια, πέραν της μεγάλης επιθυμίας τους για καλύτερο δρόμο, τίποτε το συνατρακτικό με τα Κ.Μ.Δ., αφού είναι μέσα στην καθημερινότητα. Στενότητα, καταπτώσεις βράχων, λακούβες, χείριστης ποιότητας οδόστρωμα, τα βασικά προβλήματα του οδικού τμήματος. Απαραίτητη βέβαια η βοήθεια για το ζήτημα του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, που έχει κάνει αρκετά πράγματα, για τους δρόμους της περιοχής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση