Επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας του Δήμου Wuhan στο Δήμο Χαλκιδέων

Ενόψει της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων στην αδελφοποιημένη πόλη Wuhan της Κίνας στις 14 Νοεμβρίου 2017, τετραμελής αποστολή του Δήμου Wuhan με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Wang Xiangwang παρακάθισε σήμερα Δευτέρα, σε συνάντηση εργασίας στη Χαλκίδα με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων και συνεργάτες του. Αντικείμενο της συνάντησης που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, αποτέλεσε […]

6 Νοεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ενόψει της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων στην αδελφοποιημένη πόλη Wuhan της Κίνας στις 14 Νοεμβρίου 2017, τετραμελής αποστολή του Δήμου Wuhan με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Wang Xiangwang παρακάθισε σήμερα Δευτέρα, σε συνάντηση εργασίας στη Χαλκίδα με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων και συνεργάτες του.

Αντικείμενο της συνάντησης που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, αποτέλεσε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει των επικείμενων επαφών που θα έχει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στην κινεζική πόλη, καθώς και των συμφωνιών που πρόκειται να οριστικοποιηθούν και αφορούν την τουριστική συνεργασία καθώς και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων στην πόλη Wuhan.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η εξαιρετική πρόοδος που έχει συντελεστεί στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και η αμοιβαία πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε ότι η επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στη Χαλκίδα, λίγες μέρες πριν την δική μας πρώτη επίσκεψη στη Wuhan αποτελεί ενδεικτική της σημασίας που αποδίδουν οι κινέζοι συνεργάτες μας στην διμερή συνεργασία καθώς και στην σημαντική πρόοδο των μέχρι σήμερα διμερών σχέσεων. Κλείνοντας ο Δήμαρχος σημείωσε ότι θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η υλοποίηση της εξωστρεφούς στρατηγικής του Δήμου Χαλκιδέων τόσο προς την ενίσχυση των δεσμών μας με την Κίνα όσο και προς άλλες κατευθύνσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μπαντούνας, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Μπουραντάς και Ν. Γεωργαλάς, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λ. Ζλακώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τηλέμαχος Μωραίτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Μώρος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ξενάγησε την κινέζικη αντιπροσωπεία σε αξιοθέατα της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας, καθώς και στην έκθεση ζωγραφικής του Γ. Γατόπουλου στην ισόγεια αίθουσα “Αριστοτέλης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024