Η Ελλάδα έχει καλές προπτικές για την ανάπτυξη του υποβρύχιου τουρισμού

Η Μεσόγειος είναι μια ασφαλής θάλασσα, με θερμοκρασίες που επιτρέπουν τις καταδύσεις όλο το χρόνο. Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσει η χώρα μας τα «δυνατά» της χαρτιά και να αναπτύξει τον υποβρύχιο τουρισμό; Τα παραπάνω είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ωκεανολόγος και καθηγητής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ […]

9 Νοεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Μεσόγειος είναι μια ασφαλής θάλασσα, με θερμοκρασίες που επιτρέπουν τις καταδύσεις όλο το χρόνο. Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσει η χώρα μας τα «δυνατά» της χαρτιά και να αναπτύξει τον υποβρύχιο τουρισμό;

Τα παραπάνω είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ωκεανολόγος και καθηγητής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σκουφάς, τονίζοντας ότι οι προοπτικές της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες στον τομέα αυτό.

Ο κ. Σκουφάς εξήγησε, ότι ο υποβρύχιος τουρισμός είναι μια πιο σφαιρική προσέγγιση αυτού που ονομάζουμε καταδυτικός τουρισμός, καθώς περικλείει περισσότερες δραστηριότητες. «Ο υποβρύχιος τουρισμός περιλαμβάνει μέχρι και εστιατόρια ή μουσεία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που θα μπορούσαν να γίνουν και στη χώρα μας. Βέβαια απαιτείται μια θεσμική οργάνωση, που ακόμη η Ελλάδα δεν την έχει. Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο» είπε ο κ. Σκουφάς. «Στην Αίγυπτο για παράδειγμα, ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να φτάνει μέχρι και το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Μαλδίβες ζουν σχεδόν αποκλειστικά από αυτόν» πρόσθεσε.

«Χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να μιλήσουμε για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Σκουφάς, ωστόσο υπογράμμισε, ότι για αρχή «μπορούμε να προβάλουμε το προϊόν που διαθέτουμε, τα ναυάγια, τις αρχαιότητες και το φυσικό περιβάλλον».

Το θέμα του υποβρύχιου τουρισμού και γενικότερα οι ειδικές μορφές τουρισμού και ο ρόλος των ΜΜΕ, θα συζητηθούν την Παρασκευή το απόγευμα, στην ημερίδα του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών, που διοργανώνει το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 33ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

Η ημερίδα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από έγκριτους ακαδημαϊκούς και επιτυχημένους επαγγελματίες του τουρισμού, με εστίαση σε «Ειδικές μορφές τουρισμού» καθώς και μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «ΜΜΕ και τουρισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024