Τράπεζες για Κρεντίν: Αίτηση για καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Αίτηση για την ένταξη σε καθεστώς έκτακτης διαδικασίας ειδικής διαχείρισης της εταιρείας Κρεντίν Ελλάς ΑΒΕΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4307/2014, άρθρο 68, κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες ALPHA BANK, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική. Η επιχείρηση ήταν γνωστή από προϊόντα, όπως η κρέμα […]

8 Νοεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αίτηση για την ένταξη σε καθεστώς έκτακτης διαδικασίας ειδικής διαχείρισης της εταιρείας Κρεντίν Ελλάς ΑΒΕΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4307/2014, άρθρο 68, κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες ALPHA BANK, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική.

Η επιχείρηση ήταν γνωστή από προϊόντα, όπως η κρέμα ζαχαροπλαστικής, Morfat, αλλά και το αλάτι Πέρλα. Η εταιρεία, εμφανίζοντας δυσμενή στοιχεία, είχε επιλέξει – μεταξύ άλλων – τη μη μετάδοση στοιχείων οικονομικής συμπεριφοράς προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τον Τειρεσία. Το δικαίωμα μη μετάδοσης των στοιχείων προβλέπεται από το νόμο, ωστόσο αυτομάτως – στην περίπτωση των τραπεζών – σημαίνει τη διακοπή κάθε περαιτέρω σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών.

ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο όμιλος Μπερτζελέτου, εκτός από την Κρεντίν Ελλάς, η οποία παρασκεύαζε και εμπορευόταν είδη ζαχαροπλαστικής, catering και delicatessen, είχε δραστηριότητα και μέσω άλλων εταιρειών, όπως η Ιντερέξπορτ, με ειδίκευση στην παραγωγή και εμπορία ελιάς και ελαιολάδου, καθώς και με την εταιρεία παραγωγής γεωργικών λιπασμάτων και logistics, Sulphur Hellas.

Σημειώνεται ότι η αίτηση ορίστηκε να συζητηθεί ενώπιον του Πρωτοδικείου Πειραιά, στις 15 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024