ΣΕΒΙΤΕΛ: Οδηγίες για τις συσκευασίες λαδιού μίας χρήσεως

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση των μικρών φιαλών μίας χρήσεως εξέδωσε προς τους επαγγελματίες ο ΣΕΒΙΤΕΛ, ενόψει της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αυξημένη […]

21 Δεκεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση των μικρών φιαλών μίας χρήσεως εξέδωσε προς τους επαγγελματίες ο ΣΕΒΙΤΕΛ, ενόψει της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση για μη επαναγεμιζόμενες μικρές συσκευασίες ελαιολάδου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται και περισσότερες από 600 αναγνωρισμένες από το ΥΠΑΑΤ επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου. Όπως αναφέρει ο ΣΕΒΙΤΕΛ, μία συσκευασία – εφόσον ανοιχθεί – θα πρέπει:

  • να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό της,
  • ή να την πάρει μαζί του ο καταναλωτής,
  • ή να επιστρέψει για χρήση στην κουζίνα, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί πλήρως και δεν την πάρει μαζί του ο καταναλωτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024