Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η αστυνομία είχε εγκαίρως αποκλείσει το σημείο, καθώς νωρίτερα, στις 02.50, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Zougla.gr» αναφέροντας ότι στην είσοδο του Εφετείου από την πλευρά της οδού Λουκάρεως έχει τοποθετηθεί βόμβα. Παράλληλα, έδωσε […]

22 Δεκεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία είχε εγκαίρως αποκλείσει το σημείο, καθώς νωρίτερα, στις 02.50, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Zougla.gr» αναφέροντας ότι στην είσοδο του Εφετείου από την πλευρά της οδού Λουκάρεως έχει τοποθετηθεί βόμβα. Παράλληλα, έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού.

Στη συνέχεια έγινε αποκλεισμός της περιοχής και στο σημείο μετάβησαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε 35 λεπτά μετά τα τηλεφωνήματα στις 03.25 και σύμφωνα με την αστυνομία νωρίτερα, δύο άτομα είχαν αφήσει μια τσάντα στην είσοδο των δικαστηρίων.

Στο σημείο ήδη βρίσκεται το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο υπήρχε φύλακας, ο οποίος ανέφερε ότι οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή, ενώ σημείωσε ότι ο ένας από αυτούς κατέβηκε και άφησε το σακίδιο με τον μηχανισμό.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο κτίριο που στεγάζει τα δικαστήρια όσο και στα τζάμια των πολυκατοικιών που βρίσκονται απέναντι από το ωστικό κύμα.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αντίστοιχες βομβιστικές επιθέσεις σε στόχους στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταγράφει:

– Στο κτίριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος το Νοέμβριο του 2015

– Στο κτίριο της EUROBANK στην οδό Σανταρόζα τον Απρίλιο του 2017

– Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο εργασίας τον Δεκέμβριο του 2016

– Κατά της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους τον Οκτώβριο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024