ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Έθελξε η Σχολή χορού της Νατάσας Τσουκαλά, σε μια από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό περίπτερο ΚΥΜΑ, της Λουτρόπολης, που στις γιορτές αποτελεί το «Σπίτι του Άη-Βασίλη». Τα τμήματα χορού με βάση την ηλικία, παρουσίασαν κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες, ενώ δεν έλειψε και ο γνωστός «Καρυοθραύστης». Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, η Δήμαρχος Λίνα Σπανού-Ευσταθίου, τοπικοί παράγοντες, ενώ η όλη εκδήλωση έδωσε τόνο χαράς, που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος, παραμερίζοντας για λίγο τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.
  • Θαυμάσια η Χριστουγεννιάτικη προσφορά του Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού, στις εορταστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Ένα τρυφερό, αισθαντικό και νοσταλγικό παραμύθι, το θεατρικό έργο «ο τσαγκάρης», γέμισε λόγω και των ημερών, τις καρδιές μικρών και μεγάλων, με γαλήνη και ευαισθησία.
  • Μπορεί να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι της Ιστιαίας, Αιδηψού, Λίμνης και Μαντουδίου στην αύξηση της κίνησης λόγω των εορτών. Μπορεί να περίμεναν ένα μέρος απ’ το κοινωνικό μέρισμα, αλλά κι απ΄ τη μισθοδοσία του τελευταίου μήνα να κατευθυνθεί στην αγορά. Φυσικά για την αύξηση των εισπράξεών τους και προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, γι’ αυτό το μήνα, αλλά και για τον Ιανουάριο του 2018. Όμως τα πράγματα δείχνουν να μην είναι ακριβώς, όπως θα τα ήθελαν…
  • Δεκάδες τα περιστατικά με εκρήξεις ΑΤΜ, από αγνώστους τους τελευταίους μήνες, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς. Έχουν βέβαια προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αστυνομικές δυνάμεις, για τις αρπαγές, το μέγεθος των καταστροφών, αλλά και τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα. Σ’ επαγρύπνηση  αυτές της Εύβοιας, όπως και της Βόρειας περιοχής. Το καθησυχαστικό, ότι οι ληστές κινούνται σε χώρους κοντά στην ΠΑΘΕ, προκειμένου να έχουν εύκολη οδό διαφυγής. Η Εύβοια με το άσχημο οδικό της δίκτυο, αλλά και το νησιωτικό της χαρακτήρα δεν έχει  εύκολη  οδό διαφυγής κι αυτό από μόνο του αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο. Ας ελπίσουμε να μην διαψευσθούμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση