Ισχυρός σεισμός παραμονή Πρωτοχρονιάς 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, ταρακούνησε και την Στερεά

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου – Λέκκας: Περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.02 το πρωί της Κυριακής, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στον Κορινθιακό Κόλπο, 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κορίνθου, σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα καταγραφής σεισμών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. […]

31 Δεκεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου – Λέκκας: Περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.02 το πρωί της Κυριακής, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στον Κορινθιακό Κόλπο, 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κορίνθου, σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα καταγραφής σεισμών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα πέντε χιλιόμετρα ενώ, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο λεκανοπέδιο Αττικής, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα λόγω του «σχεδόν επιφανειακού» επίκεντρου, σε απόσταση 86 χιλιομέτρων από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε o πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό ήταν 4,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024