Σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας τραγικών ελλείψεων τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Λαμίας

Οι ελλείψεις, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, φτάνουν το 50% -υπηρετούν 72 γιατροί για 143 οργανικές θέσεις Στο ίδιο έργο θεατές στο Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς να περιμένουν στην ουρά για να χειρουργηθούν ελλείψει αναισθησιολόγου, εφημερίες χωρίς προσωπικό και κυρίως πολίτες δυσαρεστημένους και ανήσυχους για την πορεία και την τύχη της υγείας τους. Tο Γενικό Νοσοκομείο […]

6 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι ελλείψεις, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, φτάνουν το 50% -υπηρετούν 72 γιατροί για 143 οργανικές θέσεις

Στο ίδιο έργο θεατές στο Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς να περιμένουν στην ουρά για να χειρουργηθούν ελλείψει αναισθησιολόγου, εφημερίες χωρίς προσωπικό και κυρίως πολίτες δυσαρεστημένους και ανήσυχους για την πορεία και την τύχη της υγείας τους.

Tο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υπολειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, αφού οι ελλείψεις, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, φτάνουν το 50% (υπηρετούν 72 γιατροί για 143 οργανικές θέσεις)!

Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων έχει μπει ήδη σε δεύτερο…. χρόνο με τρία μόλις άτομα να πρέπει να σηκώσουν το βάρος τακτικών και έκτακτων περιστατικών.

Η αναισθησιολόγος, που πρόσφατα έμεινε μόνη της λόγω προβλημάτων υγείας των άλλων δύο, μετά από τρία 24ωρα υπηρεσίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να προκύψουν εκ νέου αναβολές σε χειρουργεία, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα άμεση λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024