Τον γλύτωσε από τη Φυλακή ο γιατρός

Για διακίνηση ναρκωτικών είχε καταδικαστεί από πρωτόδικο δικαστήριο σε κάθειρξη 11 ετών, αλλά κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο κατάφερε να μείνει ελεύθερος, ένας άνδρας από την Βόρειο Εύβοια. Η εκδίκαση της υπόθεσης εκδικάστηκε πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας και ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν κρατούμενος στις φυλακές σώθηκε […]

13 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Για διακίνηση ναρκωτικών είχε καταδικαστεί από πρωτόδικο δικαστήριο σε κάθειρξη 11 ετών, αλλά κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο κατάφερε να μείνει ελεύθερος, ένας άνδρας από την Βόρειο Εύβοια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης εκδικάστηκε πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας και ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν κρατούμενος στις φυλακές σώθηκε από την κατάθεση του γιατρού Νίκου Κατσούλη.

Ο γιατρός υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος του είχε κλέψει την σφραγίδα και δύο λευκές ιατρικές συνταγές, από το συνταγολόγιο του Κέντρου Υγείας, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες.

Η κλοπή των συνταγών και της σφραγίδας σε συνδυασμό με κάποια άλλα στοιχεία είχαν οδηγήσει το πρωτόδικο δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του κατηγορούμενου και μάλιστα με βαριά ποινή.

Ωστόσο, κατά την εκδίκαση της Έφεσης εμφανίστηκε στο Δικαστήριο ο γιατρός, ο οποίος κατέθεσε τα εξής:

” Η κλοπή των συνταγών και της δικής μου σφραγίδας ήταν άχρηστη για τον κατηγορούμενο, αφού για να είναι έγκυρη η συνταγή που θα έγραφε έπρεπε να έχει και την στρογγυλή σφραγίδα του Κέντρου Υγείας, την οποία δεν είχε πάρει ο κατηγορούμενος.

Επιπλέον αν πήγαινε την συνταγή σε κάποιο φαρμακείο της περιοχής, επειδή όλοι οι φαρμακοποιοί με γνωρίζουν θα μου τηλεφωνούσαν μόλις έβλεπαν ότι είχαν συνταγογραφήσει ναρκωτικά χάπια. Οπότε ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε και να ήθελε να προμηθευτεί ναρκωτικά χάπια με τις συνταγές και να τα διακινήσει.”

Η κατάθεση του γιατρού οδήγησε το Δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία σε βάρος του κατηγορούμενου σε πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν αρχικά. Όμως επειδή είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τέλεση της πράξης το πλημμέλημα είχε παραγραφεί, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος, μετά την εξέλιξη αυτή έμεινε ελεύθερος, ευχαριστώντας τους παράγοντες της δίκης και δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να απασχολήσει ξανά την Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024