ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Πλήγμα στο «τουριστικό προφίλ» της Λουτρόπολης η μη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στην οδό Θερμοποτάμου. Κι επειδή τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω, «συγχαρητήρια» σ’ όλους εκείνους που βοήθησαν να ικανοποιηθούν οι εχθροί της, που θέλουν να την πλήξουν… Με τους επισκέπτες φυσικά να είναι δυσαρεστημένοι, όπως και οι ντόπιοι, αφού έμειναν μακριά από τον εορταστικό […]

3 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Πλήγμα στο «τουριστικό προφίλ» της Λουτρόπολης η μη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στην οδό Θερμοποτάμου. Κι επειδή τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω, «συγχαρητήρια» σ’ όλους εκείνους που βοήθησαν να ικανοποιηθούν οι εχθροί της, που θέλουν να την πλήξουν… Με τους επισκέπτες φυσικά να είναι δυσαρεστημένοι, όπως και οι ντόπιοι, αφού έμειναν μακριά από τον εορταστικό χώρο, που τόσα χρόνια ήξεραν. Βεβαίως έτσι περιορίστηκαν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Αιδηψού. Τώρα γι΄ αυτούς που αποφάσισαν την εκ νέου μεταφορά του χωριού στο Θερμοπόταμο, από το κατάλληλο για το ύφος των ημερών πάρκο της λουτρόπολης, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται λάθος.
  • Μια από τις εκδηλώσεις στις γιορτές των Χριστουγέννων που έθελξε κι έφερε πολλούς φίλους των παραδοσιακών χορών στη Λουτρόπολη από τις γύρω περιοχές, ήταν αυτή του Μουσικοχορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιδηψού, στην συνεδριακή αίθουσα του ΕΟΤ. Αφορούσε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στις αλύτρωτες πατρίδες της Ανατολής, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αρτάκη, τη Σμύρνη και τα’ Αλάτσατα, κάτω από την καθοδήγηση του βιρτουόζου Γιώργου Σαλογκάρα, με το πλούσιο βεβαίως παλμαρέ επιτυχιών. Ενθουσιασμένοι, να τονίσουμε και οι επισκέπτες, που βρέθηκαν το τετραήμερο των αργιών στην περιοχή και φρόντισαν ν’ απολαύσουν τη θαυμάσια αυτή εκδήλωση.
  • Ξεκίνησε στις Ακαδημίες του Ο.Π. Αιδηψού, οι οποίες δουλεύουν κάτω απ’ την καθοδήγηση του Ολυμπιακού Πειραιώς και το άγρυπνο μάτι του τεχνικού Θανάση Αναγνώστου. Μεγάλο ταλέντο και με συνεχή αναδική πορεία, τώρα σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, αποκομίζει πολύτιμες εμπειρίες μέσα στην πληθώρα συμμετοχών στο επίπονο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Ευβοίας με τον Α.Ο. Αιδηψού. Αναφερόμαστε στο Βορειοευβοιώτη στόπερ Δημήτρη Καππέ, που αποτελεί βασικότατο στέλεχος στις ομάδες παίδων και νέων της Μικτής Εύβοιας, για δεύτερη χρονιά. Η τελευταία λειτουργεί κι ως προεπιλογή για τα κλιμάκια της Εθνικής Νέων. Και η γνώμη των ανθρώπων του χώρου, που έχει βαρύνουσα σημασία, είναι: «Αν συνεχίσει με σεμνότητα και σκληρή δουλειά, τότε ο Δημήτρης θα παίξει με κλειστά μάτια σε μεγάλο σύλλογο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024