Σε αναμονή για αλλαγές στους αντιπεριφερειάρχες, ποιοί φεύγουν, ποιοί έρχονται

Εντός των ημερών αναμένεται  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης να προχωρήσει στις προβλεπόμενες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας, με αντικαταστάσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, όπως είχε συμφωνηθεί από την αρχή αφότου ανέλαβε ο συνδυασμός του. Για την Φθιώτιδα είναι βέβαιο ότι αντικαθίστανται οι Κώστας Αποστολόπουλος και Θέμης Χειμάρας και στη θέση τους αναλαμβάνουν ως θεματικοί […]

4 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εντός των ημερών αναμένεται  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης να προχωρήσει στις προβλεπόμενες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας, με αντικαταστάσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, όπως είχε συμφωνηθεί από την αρχή αφότου ανέλαβε ο συνδυασμός του.

Για την Φθιώτιδα είναι βέβαιο ότι αντικαθίστανται οι Κώστας Αποστολόπουλος και Θέμης Χειμάρας και στη θέση τους αναλαμβάνουν ως θεματικοί αντιπεριφερειάρχες οι Θανάσης Καρακάτζας και Κώστας Καραγιάννης.

Ο κ. Καρακάτζας θ’ ασκεί τα καθήκοντα της Πολιτικής προστασίας και όποιες άλλες αρμοδιότητες του παραχωρήσει ο περιφερειάρχης. Στον κ. Καραγιάννη αναμένεται ο κ. Μπακογιάννης ν’ αναθέσει αρμοδιότητες επιχειρηματικότητας κ.ά.

Τις αρμοδιότητες του κ. Αποστολόπουλου θα τις αναθέσει σε περιφερειακό σύμβουλο από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, πιθανόν στον κ. Γιάννη Περγαντά, που αναλαμβάνει θεματικός περιφερειάρχης στη θέση του κ. Μπακομήτρου, που είναι ως τώρα ο μακροβιότερος θεματικός αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης αντικαθίστανται και όλοι οι άλλοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ως την τελευταία στιγμή δεν υπάρχουν σίγουρα ονόματα, αφού οι νέοι συνεργάτες του κ. Κ. Μπακογιάννη, θ’ αποτελέσουν την αιχμή της πυραμίδας του συνδυασμού ως τις εκλογές του 2019.

Για λόγους τακτικής αναμένεται ο κ. Μπακογιάννης, ν’ αναθέσει αρμοδιότητες εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων και στους υπό αντικατάσταση αντιπεριφερειάρχες.

Σύμφωνα μ’ αυτές ο κ. Χειμάρας, του οποίου το έργο κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, θα διατηρήσει τις περισσότερες από τις αρμοδιότητες που κατέχει έως τώρα, δηλαδή της Εξωστρέφειας και του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ.ά.

Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τους κυρίους Αποστολόπουλο και Ταγκαλέγκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024