Yammas.gr: Από ένα κέρασμα στη Χαλκίδα, σε μια Startup!

Το Yammas.gr, όπως και πολλές Startups, ξεκίνησε από μια ανάγκη της στιγμής η οποία έγινε πράξη. Ο ιδρυτής της ήθελε να κεράσει μια φίλη του στην Χαλκίδα και δεν υπήρχε κάποιος τρόπος μέχρι πρότινος, τώρα όμως υπάρχει. Ο Πάνος Παραβατός σπούδασε Οικονομικά στην Ιταλία και έχει MBA, δούλεψε για πολλά χρόνια στην Citibank και το […]

5 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Yammas.gr, όπως και πολλές Startups, ξεκίνησε από μια ανάγκη της στιγμής η οποία έγινε πράξη. Ο ιδρυτής της ήθελε να κεράσει μια φίλη του στην Χαλκίδα και δεν υπήρχε κάποιος τρόπος μέχρι πρότινος, τώρα όμως υπάρχει.

Ο Πάνος Παραβατός σπούδασε Οικονομικά στην Ιταλία και έχει MBA, δούλεψε για πολλά χρόνια στην Citibank και το 2013 δημιούργησε μια εταιρεία επενδύσεων, τέλος του 2015 την άφησε για να ξεκινήσει τo Yammas.gr.

Το Yammas.gr προσεγγίζει το θέμα της εξόδου για ένα ποτό με ένα διαφορετικό τρόπο και παράλληλα καλύπτει και την ανάγκη απομακρυσμένης επαφής των ανθρώπων μέσω των κερασμάτων. Η αγορά που απευθύνεται είναι τα καφέ, μπαρ και άλλα νυχτερινά μαγαζιά και όχι μόνο, προσφέροντάς τους άλλο ένα κανάλι  πελατών. Τα έσοδα για το Yammas.gr προέρχονται από ένα μικρό κόστος εγγραφής για τα καταστήματα συν ένα ποσοστό επί των κερασμένων ποτών.

Εκ πρώτης όψεως το Yammas.gr είναι μια υπηρεσία όπου όλοι κερδίζουν: τα καταστήματα αποκτούν νέα πελατεία με προπληρωμένα ποτά μάλιστα, διαφημίζονται στα Social Media και όχι μόνο, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τα άτομα που επιθυμούν.

Η όλη διαδικασία είναι απλή: ο ενδιαφερόμενος εγγράφεται στην υπηρεσία, αναζητεί τα συνεργαζόμενα καταστήματα, επιλέγει κάποιο από τα διαθέσιμα κεράσματα, από ένα σφηνάκι έως ένα μπουκάλι, και δίνει το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου του αποδέκτη του κεράσματος. Ακολουθεί η πληρωμή του κεράσματος με κάρτα online. Ο παραλήπτης θα λάβει ένα SMS με ένα κωδικό, με ενημέρωση για το κέρασμα και το κατάστημα. Το μόνο που μένει είναι να πάει στο κατάστημα και να δείξει στον μπάρμαν τον κωδικό για να πιει το ποτό του.

Απευθύνεται σε όσους είναι μακριά από τους φίλους και αγαπημένους τους, στο γραφείο, στο στρατό και κυρίως στο εξωτερικό, στους Έλληνες του εξωτερικού, ενώ φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσει το yammas.gr και o ίδιος ο χρήστης αν δεν επιθυμεί να έχει χρήματα μαζί του στην νυχτερινή έξοδο.

Στα άμεσα σχέδια της yammas.gr είναι να επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε όλη την Ελλάδα, ήδη υπάρχουν καταστήματα σε πολλές πόλεις, ενώ η εφαρμογή για Smartphones θα είναι διαθέσιμη σε λίγες μέρες.

Η νέα μορφή του Yammas

Ο ιδρυτής της εφαρμογής Πάνος Παραβατός κάνει ένα μικρό απολογισμό για την διαδρομή της μέσα στο 2017 και για τα βήματα της το 2018

Η νέα ολοκληρωμένη μορφή της βραβευμένης εφαρμογής για το ψηφιακό κέρασμα από απόσταση, της εφαρμογής Yammas πρόκειται να παρουσιασθεί στις 9 Ιανουαρίου – πρώτα σε ios και στο τέλος του μηνός και σε android.

O ιδρυτής της, ο Πάνος Παραβατός έκανε ένα μικρό απολογισμό που αξίζει να διαβαστεί: «Το 2017 ήταν η χρονιά των αλλαγών για το Yammas.

To Υammas ξεκίνησε την ανανέωση της ομάδας από τις αρχές του έτους και αυτό είχε σαν συνέπεια τα νέα μέλη να φέρουν αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας και σκέψης.

Πρώτη τεράστια αλλαγή είναι η έλευση του Παντελή Παλιάγκα (allelos) που θα αναλάβει να δημιουργήσει από την αρχή το yammas χρησιμοποιώντας σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού.

Ο allelos είναι ο δημιουργός του νέου μας dashboard, της νέας μας σελίδας και φυσικά του application που θα είναι διαθέσιμο στις 9/1 για ios και μέχρι τέλος του μήνα για android. Το application έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απλό και εύκολο στην χρήση του.

Η δεύτερη έλευση είναι του Θοδωρή Κουτσόβουλου που θα αναλάβει την εμπορική δικτύωση του Yammas. O Θοδωρής χρόνια στον χώρο την νυκτερινής διασκέδασης θα μπορέσει με την εμπειρία του να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις ανάγκες των επιχειρηματιών και να έρθουμε σε επαφή και με τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομείς ποτών.

Η ομάδα μας κατάφερε να διακριθεί στο 1ο be finnovative της Εθνικής Τράπεζας, να βραβευτεί από τον οργανισμό Τhe People’s Trust για αυτή την επιτυχία.

Το yammas θα καταφέρει τον Σεπτέμβριο να υπογράψει την πρώτη του μεγάλη εμπορική συμφωνία με την Diageo η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του δικτύου μας.

Το τέλος του ΄17 μας βρήκε έχοντας ολοκληρώσει ότι είχαμε σχεδιάσει και ανυπόμονους για να σας παρουσιάσουμε το έργο μας.

Το 2018 ξεκινάει δυναμικά με την παρουσίαση στις 9/1 του app μας και την εκπαίδευση των σημείων (bars-clubs) που θα δέχονται απομακρυσμένα κεράσματα. Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας ενώ μέχρι τέλος του μήνα η λίστα θα ανανεωθεί με νέα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024