Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών στη Θήβα για το περιβάλλον

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνάσιου Θήβας επισκέφθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018 τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ. Περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης μαθητών στην Θήβα Οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για τον σχεδιασμό και την λειτουργία του ΦοΔΣΑ όσο και για την ανάπτυξη των δράσεων […]

22 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνάσιου Θήβας επισκέφθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018 τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ. Περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης μαθητών στην Θήβα

Οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για τον σχεδιασμό και την λειτουργία του ΦοΔΣΑ όσο και για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή, την ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Θήβας όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον τρόπο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, της διαχείρισης των στραγγισμάτων και του βιοαερίου καθώς και των συναφών δράσεων.

Την ίδια ημέρα βραβεύθηκε το 4ο Γυμνάσιο Θήβας για τις καινοτόμες προτάσεις και δράσεις του στην θεματική ενότητα Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωσης (Reduce, Reuse, Recycle).

Η βράβευση περιλαμβάνει επιπλέον ημερήσια εκδρομή των μαθητών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Η δράση εντασσόταν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, την οποία διοργάνωσε ο  ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024