Η βασιλόπιτα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μητρόπολης Χαλκίδας

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους του, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου, όπου στεγάζεται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου 97,7» και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Σταθμού. Στην ευλογία της Βασιλόπιτας παρέστησαν Κληρικοί της […]

30 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους του, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου, όπου στεγάζεται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου 97,7» και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Σταθμού.

Στην ευλογία της Βασιλόπιτας παρέστησαν Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Διευθυντής του Σταθμού Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελος Γαλάνης, καθώς και οι περισσότερες εθελοντές συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού, οι οποίοι πραγματοποιούν τις εκπομπές και εργάζονται ιεραποστολικά, από την συχνότητα των ερτζιανών.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη ιδιαιτέρως και ευλόγησε μετ’ ευχαριστίας και όλους τους εθελοντές συνεργάτες για την προσφορά τους και συζήτησε μαζί τους ζητήματα της λειτουργίας και του προγράμματος του Σταθμού, αναπτύσσοντας ένα ουσιαστικά αποδοτικό διάλογο, ενώ παράλληλα, τους πληροφόρησε για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αδειοδοτήσεις των εκκλησιαστικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, όπως και για τις παραστάσεις και συνεχείς οχλήσεις που πραγματοποεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος προσωπικά, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παύσεως λειτουργίας των εκκλησιαστικών Ραδιοφωνικών Σαταθμών.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των εθελοντών της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα της Εθελοντικής Διακονίας κατ’ Οίκον και της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι συντονιστές Κληρικοί των αναφερθέντων φιλανθρωπικών φορέων Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου κσι Οικον. Ιωάννης Κοράλης και πλήθος εθελοντριών και εθελοντών του κάθε τομέα.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας ανέπεμψε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή του χριστιανού περιγράφεται με δύο λέξεις: την φιλοθεΐα και την φιλανθρωπία και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους την κάθε μορφή προσφοράς τους και συζήτησε μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024