Σε ενορίες της Χαλκίδας ο Μητροπολίτης

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης., συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον […]

6 Φεβρουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης., συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στους εορτάζοντες Δίκαιο Συμεών και Προφήτιδα Άννα, όπως και στους τρεις νεομάρτυρες εκ Σπετσών Σταμάτιο, Ιωάννη και Νικόλαο, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στον εορτάζοντα πατέρα Σταμάτιο.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος, ακόμη, και από τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε και ανέλυσε το περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής, η οποία αφορούσε στην Παραβολή του Ασώτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024