ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Παρά τα ελάχιστα κονδύλια της επιτροπής τουρισμού στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, δεδομένη η παρουσία του σε εκθέσεις στο εξωτερικό, με δικό του περίπτερο ή σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Φυσικά σ’ αυτές μπορούν να συμμετέχουν βορειοευβοιώτες επιχειρηματίες, όπως και παραγωγοί τοπικών προϊόντων. Από μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2018, λοιπόν, θα συμμετέχει σε Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, σε μια προσπάθεια να τονώσει το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή και πάντα σε συνάρτηση με τα brands αυτής.
  • Εγκρίθηκε η σύναψη και το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, για έργο που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για την προσθήκη αιθουσών που έχει ανάγκη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού Άγιος. Φυσικά εξουσιοδοτείται ο Κώστας Μπακογιάννης για τις υπογραφές και τον ορισμό των μελών στην κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
  • Μετά την ενημέρωση-εισήγηση του Λιμενάρχη Αιδηψού, Σωτήρη Δανίκα, για πεσμένο προστατευτικό τοίχο από την μανία της θάλασσας, στη χερσαία ζώνη λιμένος και συγκεκριμένα στη θέση ΧΕΝ της πόλης, καθώς και την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η πτώση του, άμεση υπήρξε σ΄ αυτή η αντίδραση του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας. Με εντολή του προέδρου, Ανδρέα Παπανδρέου, καθαρίστηκε ο χώρος από τα θαλασσοφαγωμένα υλικά για να καλουπωθεί το νέο τοιχίο που θα προστατεύει εκ νέου την περιοχή. Έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα φαίνεται πως βρίσκει τη λύση του και συνάμα διασώζεται ένας χώρος υπέροχος, που ο άνθρωπος και η φύση διαμόρφωσαν.
  • Αναστατωμένοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ στην περιοχή, από τα υπέρογκα ποσά στα τιμολόγια, για την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, τους Δήμους και την ΕΡΤ, που δεν έχει σήμα σε όλα τα σημεία της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση