Έχασε και στη Ν. Σμύρνη η Λαμία με 1-0

Μετά από τέσσερις αγώνες στη Super League Σουρωτή δίχως νίκη, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι σε γνώριμο αντίπαλο από το κύπελλο, τη Λαμία, χάρη σε πέναλτι του Λάζαρου Λάμπρου στο τέλος (1-0). Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League Σουρωτή, χάρη σε ένα πέναλτι του μέχρι εκείνο το σημείο […]

11 Φεβρουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μετά από τέσσερις αγώνες στη Super League Σουρωτή δίχως νίκη, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι σε γνώριμο αντίπαλο από το κύπελλο, τη Λαμία, χάρη σε πέναλτι του Λάζαρου Λάμπρου στο τέλος (1-0).

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League Σουρωτή, χάρη σε ένα πέναλτι του μέχρι εκείνο το σημείο μοιραίου Λάζαρου Λάμπρου με πέναλτι στο 80′, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Το “τρίποντο” τον έφερε μόνο στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση διεξήχθη τρεις ημέρες μετά από το αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λαμία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι “κυανέρυθροι” έφτασαν σε δεύτερη νίκη, με το επιβλητικό 4-1, και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Ο Πανιώνιος προερχόταν από τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως νίκη, ενώ τέσσερα ματς χωρίς επιτυχία είχε και η Λαμία, τα δύο εκ των οποίων με τον Πανιώνιο στο κύπελλο.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν είχε στη διάθεσή του τον Μανόλη Σιώπη που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς, τον Φιόριν Ντουρμισάι με οστικό οίδημα και τον τιμωρημένο Κυριάκο Σαββίδη, που θα λείψει και από το επόμενο παιχνίδι με Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά, παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με τον Σαμίντ Γεσίλ μόνο του να αναλαμβάνει το φορτίο της επίθεσης.

Ο Μπάμπης Τεννές είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τραυματιών Νίκου Αναστασόπουλου, Βάντερσον και τους Ορτέγα και Βιτάλι Πριντέτα, που δεν δείχνουν να υπολογίζονται. Αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι θα “καθρεφτίσει” το σύστημα των γηπεδούχων, στα πρώτα λεπτά έπαιξε με 3-5-2, έχοντας τους Μαρκ Ασίγκμπα, Χρήστο Κουκόλη και Ανέστη Αναστασιάδη στα στόπερ.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)

Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Ουάσιγκτον (69′ Μακρύλλος), Κόρμπος, Λάμπρου, Μπραχίμι, Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (45′ Νίλσεν)

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32′ Κουτρομάνος, 82′ Άστσεριτς), Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Όμο, Παντελιάδης, Ακόστα, Μπούτνικ (72′ Μπουλουλής)

Γκολ: 80′ πέν. Λάμπρου

Κίτρινη κάρτα: 39′ Γκιοατά, 87′ Λάμπρου, 88′ Μπανανά, 90+1′ Νίλσεν, 90+4′ Μακρύλλος / 29′ Κουκόλης, 37′ Αναστασιάδης

Ο Πανιώνιος πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 2ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Λάζαρου Λάμπρου μέσα από την περιοχή, που έσωσε ο Σάββας Παντελιάδης. Οι γηπεδούχοι είχαν μεταφέρει όλο το παιχνίδι στο γήπεδο των φιλοξενουμένων, χωρίς να καταφέρουν να πλησιάσουν ξανά την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου.

Οι παίκτες του Τεννέ, από την πλευρά τους, βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα δημιουργικά και μόνο με στημένες φάσεις επισκέπτονταν την εστία του Μάτιτς Κότνικ. Στο 32ο λεπτό χρειάστηκε και αλλαγή πλάνων, αφού ο Κουκόλης αποχώρησε με πρόβλημα στους κοιλιακούς και ο Δημήτρης Κουτρομάνος πέρασε στο ματς, με τον Σουλεϊμάν Όμο να γυρνάει στα στόπερ.

Κάποιες επικίνδυνες στιγμές από αέρος δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τον Τεννέ να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2, με τον Μεργκίμ Μπραχίμι στα δεξιά και τον Γιώργο Μασούρα δίπλα στον Γεσίλ. Ο τελευταίος, πάντως, αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο στο 45′.

Το 2ο μέρος άρχισε με τις πρώτες τελικές της Λαμίας. Πρώτα ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος με σουτ από δεξιά και μετά ο Νόε Ακόστα με προσπάθεια μέσα από την περιοχή έδειξαν ότι οι φιλοξενούμενοι παραμένουν επικίνδυνοι.

Οι γηπεδούχοι σήκωσαν κεφάλι μετά από το 1ο δεκάλεπτο, έχοντας δύο καλές στιγμές, πρώτα με τον Μασούρα καισ τη συνέχεια με τον Λάμπρου, που από τη μικρή περιοχή αστόχησε σε ριμπάουντ. Στο παιχνίδι είχε περάσει ήδη ο Σρτζαν Σπιριντόνοβιτς, με τον Γρηγορίου να έχει αλλάξει το 4-4-2 σε 4-3-3 και μετά από την είσοδο και του Πέτρου Μακρύλλου να επαναφέρει την πρώτη διάταξη, στην αναζήτηση του τέρματος.

Το παιχνίδι έχασε κάθε ρυθμό μετά από τις αλλαγές των δύο ομάδων και τους αρκετούς τραυματισμούς και σε μία κατάσταση… νηνεμίας, ο Νίκι Νίλσεν βρήκε τον Λάμπρου στη μικρή περιοχή στο 79′, αυτός ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα. Ο νεαρός επιθετικός ανέλαβε την πρωτοβουλία, σκόραρε κι έφτασε τα 5 γκολ στη Super League Σουρωτή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο κακός αγωνιστικός χώρος σε διάφορα σημεία του αγώνα έφεραν τον Λάμπρου σε θέση για το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό. Εάν σκόραρε σε εκείνο το σημείο, τα πάντα πάρει θα είχαν διαφορετική τροπή. Ο Παντελιάδης έσωσε προ κενής εστίας και ακολούθησαν 90 λεπτά αγωνίας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς λάθη η διαιτησία του Αλέξανδρου Τσαμούρη, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές αμφισβητούμενες φάσεις ούτως ή άλλως. Στο πέναλτι, ο Παπαδόπουλος πήρε με τα χέρια τα πόδια του σκόρερ και ορθώς καταλογίστηκε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θα μπορούσε να είναι ο μοιραίος, αφού σπατάλησε τις δύο κορυφαίες στιγμές της ομάδας του, ωστόσο ο Λάμπρου κέρδισε το πέναλτι και σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι επελάσεις του Γιώργου Σαραμαντά από αριστερά αποτελούσαν μόνιμη πηγή κινδύνου για τη Λαμία. Ο 26χρονος μπακ, μάλιστα, είχε και μία καλή προσπάθεια όπου άδειασε έναν αντίπαλο και σούταρε, για να προκαλέσει τη 2η μεγάλη ευκαιρία του Λάμπρου στο ριμπάουντ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το παιχνίδι δεν έδειχνε πολύ δυνατό, ωστόσο υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί κι έγιναν δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ο κακός αγωνιστικός χώρος μετά από το μεσημεριανό μπουρίνι και ορισμένες δυνατές κόντρες προκάλεσαν αρκετές εισόδους ιατρικών επιτελείων στον αγωνιστικό χώρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024