Την αναγκαιότητα ίδρυσης Πανεπιστημίου και κάλυψη τοπικών τηλεοπτικών καναλιών, αποφάσισε η ΠΕΔ Στερεάς

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της στη Λαμία, με δύο βασικά θέματα: Την εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Την ανάληψη πρωτοβουλίας, εκ μέρους της ΠΕΔ, για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας με σήμα των […]

12 Φεβρουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της στη Λαμία, με δύο βασικά θέματα:

Την εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας, εκ μέρους της ΠΕΔ, για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας με σήμα των Περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών.

Για το πρώτο θέμα τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν στην άμεση ανάληψη ενεργειών για να υπάρξει άμεση προετοιμασία, ενώ μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Σταυρογιάννη, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα:

Να ορίσει ως συντονιστή τον Γιάννη Πανούση, πρώην καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει διατελέσει Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Ιονίου.

Επίσης μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, κ. Λιόλιου, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση της Επιτροπής με την προσθήκη νέων μελών, ενώ αρραγές ήταν το μέτωπο για την προάσπιση της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και η προστασία του από κάθε ενέργεια υποβάθμισης ή αποδυνάμωσης.

Για το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα η διεκδίκηση άμεσης και μόνιμης λύσης για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας από το σήμα των Περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024