Το «Θαλασσινό Καρναβάλι» Χαλκίδας θέλει να καθιερωθεί

0

Ξεκίνησε πριν λίγο το ¨Θαλασσινό Καρναβάλι» της Χαλκίδας με μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι.

Η βραδιά συνεχίζεται με «Λευκή Νύχτα», από  ώρα 20:00. Τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά με προσφορές μέχρι αργά το βράδυ, κεράσματα, παρέλαση τυμπανιστών και πολλές εκπλήξεις.

Μουσικές σκηνές σε όλη την Χαλκίδα.

Την Κυριακή της Αποκριάς 18/2, 11:30 παιδικό πάρτι στην πλατεία Αγ. Νικολάου (μουσικοθεατρική παράσταση «ΧΑΝΑ ΖΟΟ», κατασκευές, μάσκες από τους καθηγητές του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, δημιουργική απασχόληση, face painting).

Στην παραλια: μουσικές παρουσιάσεις (Φιλαρμονική, batala-τυμπανιστές, Καποεϊρα κλπ), με χορό, dj party, δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – Ώρα έναρξης 18:30

Με θέμα της τελετής λήξης «Το Χρονικό της Τροίας», ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της περιοχής, την Αυλίδα και την έναρξη του Τρωικού Πολέμου, η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της Κυριακής. Σε ένα ρόλο έκπληξη, η εναέρια χορευτής Κατερίνα Σολδάτου θα εμφανιστεί πραγματικά εξ ουρανού!

Τα σκηνικά φέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Προβλήτας Γλάρος όπου ορθώνονται τα τείχη της Τροίας και η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.), αλλά εκτείνονται στην Παλαιά Γέφυρα με το παλάτι του Μενελάου, μέχρι και το στρογγυλό σε υπερθαλάσσιες κατασκευές, για τις σκηνές του Γάμου (Πηλέα-Θέτιδας), του Μαντείου και του Βωμού για τη θυσία της Ιφιγένειας.

Η τελετή λήξης του θαλασσινού καρναβαλιού, με ώρα έναρξης 18:30, θα μεταδοθεί σε απευθείας ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Καθαρά Δευτέρα 19/2 και από ώρα 11:00, στη Χαλκίδα, καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων: Ν. Αρτάκη (Λιμάνι), Παραλία Αυλίδας, Δροσιά (Παναγίτσα-Λιμανάκι) και Λευκαντί Βασιλικού, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ (Υπουργείο Τουρισμού), σε συνεργασία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας-ΟΛΝΕ και των Ναυπηγείων Χαλκίδας Α.Ε.

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 2221061071, 2221351165, Φαξ: 2221061072 , email: dchalkis@otenet.gr

www.thalassinokarnavali.gr

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση