Οι νικητές της κρίσης

0

Ο 24χρονος Φοίβος Παπαστρατής – σπουδαστής του Τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών- είναι ένας από τους νεώτερους οινοποιούς της χώρας

Σε αυτό το μικρό οικογενειακό κτήμα στα Αμπέλια – εκεί που βρίσκεται και ο ιστορικός αμπελώνας στο Ληλάντιο Πεδίο, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Χαλκίδας- ο 24χρονος Φοίβος Παπαστρατής βγάζει τα κρασιά του. Είναι ακόμη σπουδαστής στο Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών και μάλλον ένας από τους νεώτερους οινοποιούς σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, είναι ένας από τους λίγους – ούτε καν στα δάκτυλα του ενός χεριού- οινοποιούς που συνεχίζουν την αμπελουργική- οινοποιητική παράδοση της περιοχής που κάποτε είχε ως καμάρι της, τον συνεταιρισμό ΑΣΑΧ και σήμερα, ορισμένες από τις καλύτερες οινοποιητικές μονάδες της χώρας όπως η ηγέτιδα δύναμη, το Κτήμα Αβαντίς με τον Αποστόλη Μούντριχα και την Λένγκα Γρηγοριάδου.

Πριν λίγες μέρες, ο νεαρός οινοποιός με ανάρτηση του στο facebook ενημέρωσε τους φίλους του- και όχι μόνο- για την κυκλοφορία του καινούργιου κρασιού της σοδειάς του 2017. «F foivos papastratis 2017! Μια ιδιαίτερα χρονιά έδωσε ένα ιδιαίτερο κρασί. Αρωματικό, νεανικό, ρωμαλέο. Ασύρτικο και Μοσχάτο!». Ένα κρασί που συνομιλεί με τον ενθουσιασμό της ηλικίας αλλά και του κόσμου του Φοίβου, ένα κρασί μιας ελεγχόμενης ποιοτικά limited edition παραγωγής που συνδέει την μακρόχρονη παράδοση της περιοχής με τις συμπεριφορές και τις επιλογές των οινοφίλων του σήμερα( θυμάμαι ακόμη τον παππού μου – και ο ίδιος αμπελουργός όπως και τα αδέλφια του και κάποτε προϊστάμενος του ΑΣΑΧ- να μου δείχνει τα κλήματα με το Μοσχάτο Αμβούργου!).

Αλλά, ας γυρίσουμε στο δημιούργημα του Φοίβου. Λοιπόν, με το F στην μινιμαλιστικής αντίληψης και αισθητικής ετικέτα να κυριαρχεί και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς καθώς προέρχεται από το όνομα του. Αλλά, δεν είναι μόνο γι΄ αυτό. Όλοι όσοι τον γνωρίζουν καλά μπορούν με σχετική ευκολία να κατανοήσουν το μέγεθος του προσωπικού εγχειρήματος!

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση