Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Χαλκίδας

Την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος […]

20 Φεβρουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Πέτρου Βλάχου εκ Χαλκίδος, αποφοίτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σπουδαστού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, ιεροψάλτου μέχρι σήμερα στον Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου, ο οποίος προορίζεται να υπηρετήσει ως Εφημέριος της Ενορίας Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, τον κάλεσε να ομοιάσει στον προστάτη του Άγιο, Απόστολο Πέτρο, στην πίστη και στην αγάπη του προς τον Κύριο Ιησού.

Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίο από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει τον  Ι. Ναό,  αναφώνησε το «Άξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, Εφημερίου Αλοννήσου, ο οποίος εκοιμήθη προ τριών ετών, σε ηλικία μόλις σαράντα ετών.

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024