ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Στο τριήμερο καρναβάλι της Αιδηψού η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων είχε ως όπο διεξαγωγής τους, την πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο και την παραδοσιακή βρύση. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί, με δραστηριότητες για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και συνεχίστηκαν στις 4:30 το απόγευμα, με γαϊτανάκι κι ελληνικούς χορούς, από τον Μουσικό Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Αιδηψού. Τέλος στις 7:30 το βραδάκι, ο Καρνάβαλος πέρασε από παντού, με τη συνοδεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κατέληξε ακολουθούμενος από τους ενδιαφερόμενους, στο λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού.
  • Την δεύτερη μέρα, Κυριακή, στις Αιδηψιώτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις, το απόγευμα στις 3:00, είχαμε την κορύφωση των αποκριάτικων δρώμενων, με την έναρξη της μεγάλης παρέλασης από το Δημοτικό Πάρκο της Λουτρόπολης. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, με επικεφαλής το Βασιλιά Καρνάβαλο και συνοδεία ζογκλέρ και ξυλοπόδαρου, κατηφόρισαν στην παραλία. Για να γεμίσουν με ενθουσιασμό εκεί, αφού εικόνες, μνήμες, μουσικές, ξεχύθηκαν από τον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο. Τη μαγεία συμπλήρωσαν ¨Οι κουδουναραίοι» του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου, με τη φιλική θορυβώδη συμμετοχή τους, η λύση του αινίγματος «Μόλις πεις Σαρακοστή, τρέχει με χίλια στον ουρανό», αλλά και η καύση του Καρνάβαλου. Με τη δύση του ήλιου και πάντα παραδοσιακά για δέκατη χρονιά.
  • Την Τρίτη μέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αυτή της Καθαρής Δευτέρας, στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, με κούλουμα σε Λουτρόπολη, Νέο πύργο, και Ωρεούς. Οργανωτές κατά σειρά, η εθελοντική ομάδα απ΄τα Πλατάνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Ν. Πύργου κι ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ωρεών. Παραδοσιακή φασολάδα, άφθονο κρασί, μουσική και χορός, πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα, χειροποίητες λαγάνες και πέταγμα χαρταετού, κυριάρχησαν στα έθιμα της ημέρας. Φυσικά για την επιτυχία της σημαντική ήταν η μεγάλη παρουσία του κόσμου και η καλή διάθεση που κυριάρχησε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση