Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Χαλκίδα

0

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στη Χαλκίδα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη του χορού των πρεσβυτέρων ο εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς ευσεβείς χριστιανούς.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή «Πάτερ ημών» και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο οποίος απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως , και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών του Νομού και της Πόλεως, ο φιλόχριστος Στρατός, με επικεφαλής τον Διευθυντή Πεζικού του ΓΕΣ, αλλά και τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, όπως και οι επικεφαλής των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών του Νομού μας και εκπρόσωποι Φορέων της Πόλεως.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο π. Φιλόθεος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση