Αμετακίνητος ο Βαγγέλης Αποστόλου

0

Ανακοινώθηκε πρίν λίγο η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Η βασική έκπληξη ήταν η είσοδος του Φώτη Κουβέλη στη νέα Κυβέρνηση, ύστερα από την περιπέτεια της ΔΗΜΑΡ και παραμονής εκτός ΣΥΡΙΖΑ για δέκα χρόνια σχεδόν.

Όμως αυτό που σίγουρα φαίνεται να εντυπωσιάζει είναι η συνεχής παρουσία του Ευβοιώτη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στο ίδιο πόστο, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Αν και από την ώρα που ξεκίνησε η παραφιλολογία για τον ανασχηματισμό, αλλά και πολύ πριν, το όνομά του έπαιζε μεταξύ αυτών που επρόκειτο ν’ αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα. Πότε γιατί δεν τα πήγε καλά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πότε για κάποιον άλλο λόγο, σταθερά όμως οι προβλέψεις ήταν εναντίον του. Όμως με την ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβερνητικής σύνθεσης, ο Βαγγέλης Αποστόλου τους διέψευσε πανηγυρικά.

Οι λόγοι που στάθηκαν ικανοί να τον κρατήσουν γι’ άλλη μια φορά εντός της κυβέρνησης πολλοί. Σίγουρα ένας απ’ αυτούς η ικανότητα που ίσως διακρίνει ο πρωθυπουργός στο πρόσωπό του να διαχειριστεί τ θέματα του υπουργείου. Ίσως και η «αριστερή” καταβολή και η μέχρι το καλοκαίρι του 2015, σύμπλευση με την αριστερή πτέρυγα, που όμως παρότι οι πρώην συντρόφοι του προτίμησαν την αποχώρηση από το κόμμα και υπεράσπιση των πολιτικών αρχών τους, ο ίδιος παρέμεινε στο κόμμα βάζοντας έτσι πλάτη στον αρχηγό του.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση