ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, αποχαρακτηρίζεται από εθνικό οδικό τμήμα, το κομμάτι του παλιού δρόμου που διέρχεται από τους οικισμούς Ωρεών και Νέου Πύργου, με αρχή του τον ανατολικό ισόπεδο κόμβο, που σε οδηγεί στους Άνω Ωρεούς και τέλος του τον ισόπεδο κόμβο της Νησιώτισσας. Προφανώς ο αποχαρακτηρισμός του δεν έχει μόνο σχέση με […]

28 Φεβρουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, αποχαρακτηρίζεται από εθνικό οδικό τμήμα, το κομμάτι του παλιού δρόμου που διέρχεται από τους οικισμούς Ωρεών και Νέου Πύργου, με αρχή του τον ανατολικό ισόπεδο κόμβο, που σε οδηγεί στους Άνω Ωρεούς και τέλος του τον ισόπεδο κόμβο της Νησιώτισσας. Προφανώς ο αποχαρακτηρισμός του δεν έχει μόνο σχέση με το ότι η εθνική οδός περνά πιά περιφερειακά των οικισμών, αλλά κάθε τμήμα της πρέπει να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για τους εποχούμενους. Αυτό όμως το οδικό τμήμα, πέραν του ότι εμφανίζεται από τις λακκούβες σαν ελβετικό τυρί,, στο ύψος της Νησιώτισσας, οι συνεχείς κατακρημνίσεις του ασφαλτοτάπητα, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους οδηγούς. Επειδή όμως ως οδικό τμήμα είναι χρησιμότατο για τους δύο οικισμούς, οι υπηρεσίες του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, πρέπει ν’ αναλάβουν την αποκατάστασή του, αφού προφανώς δεν θα μείνει «ορφανό».
  • Εγκρίθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, για την εκτέλεση έργου στην έδρα του πάλαι ποτέ Δήμου Ωρεών. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στο αρχαίο γλυπτό, μαρμάρινο ομοίωμα ταύρου, καθώς και την αποκατάσταση του στεγάστρου του. Φυσικά εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης για την υπογραφή της και τον ορισμό μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αυτής.
  • Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι οι συνενώσεις του «Καλλικράτη» για την δημιουργία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, στην προκειμένη περίπτωση, απέφεραν οικονομικά αδιέξοδα, σκληρή καθημερινότητα και την υλικοτεχνική αποψίλωση της εν λόγω διοικητικής περιφέρειας. Έτσι τα σκουπίδια, βουνά, η έλλειψη φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και γειτονιές, το αποχετευτικό, τα δίκτυα ομβρίων υδάτων, οι λακκούβες στους δρόμους των κωμοπόλεων και χωριών, που μπαλώνονται με φτυάρια και πόδια, ελάχιστα απ’ τα προβλήματα στην περιοχή… Φυσικά μόνο Ελλάδα του 2018 δεν εκφράζουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024