ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μπορεί οι κάτοικοι των Ελληνικών να είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι αλλά και οφόρων της περιοχής και ίσως η ομορφότερη παραλία της Βόρειας Εύβοιας, αυτή του Αγίου προς τον τουρισμό. Σ’ αυτά προσθέστε και τα αρχαϊκά ευρήματα της Ευβοϊκής πόλης Νύσσας που ήταν αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο. Έτσι η τουριστική ανάπτυξη γνωρίζει τεράστια άνοδο, αφού όπως προαναφέραμε […]

24 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Μπορεί οι κάτοικοι των Ελληνικών να είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι αλλά και οφόρων της περιοχής και ίσως η ομορφότερη παραλία της Βόρειας Εύβοιας, αυτή του Αγίου προς τον τουρισμό. Σ’ αυτά προσθέστε και τα αρχαϊκά ευρήματα της Ευβοϊκής πόλης Νύσσας που ήταν αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο. Έτσι η τουριστική ανάπτυξη γνωρίζει τεράστια άνοδο, αφού όπως προαναφέραμε βοηθούν σ’ αυτή, κατά κύριο λόγο, το απέραντο γαλάζιο και το ειδυλλιακό τοπίο, με τον πανέμορφο κόλπο και τα πεύκα δίπλα στο κύμα.
  • Μπορεί ο Άγιος Γεώργιος να διαθέτει ένα μοναδικό όπλο που ακούει στο όνομα Λιχαδονήσια, εκεί όπου η μαγική ένωση του γαλάζιου με το πράσινο, τους προσδίδει τη φήμη Σεϋχέλλες της Ελλάδας, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για την τουριστική του ανέλιξη. Εάν το θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας δεν λύσει προβλήματα της καθημερινότητας, δεν αρκεί η απέραντη φυσική ομορφιά της περιοχής να αποφέρει πολλαπλάσιους τουριστικούς καρπούς. Βεβαίως πριν από τους τουρίστες, οι ίδιοι οι κάτοικοι βλέπουν την άσχημη κατάσταση και με τηλεφωνήματά τους διαμαρτύρονται για πολλά. Κρατάμε το άσχημο οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας, την καθαριότητα, τη σωστή και ποιοτική ύδρευση που θα’πρεπε, αλλά δεν υπάρχει και τις φθορές από φυσικά φαινόμενα. Τώρα το ν΄ αναφερθούμε σε επαρκή φωτισμό, θεωρείται αυτονόητο.
  • Τεράστια η προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Γιάλτρων στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία της περιοχής, «κρατώντας» έτσι ψηλά το όνομα του παραδοσιακού και ιστορικού χωριού. Με ποικίλες δημιουργίες, όπως χειροποίητα κοσμήματα, πλεκτά, γλυκά, λαμπάδες και λικέρ, αλλά και κοινωνικές δράσεις, σ το Santa run (την προσφορά τροφίμων κάθε χρόνο σε κάποιο ίδρυμα), αποτελεί συνάμα και τον πρωταγωνιστή σε πολλές εκδηλώσεις. Χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες, Αναστάσιμες, Πρωτομαγιάς, αλλά και σε αρκετές εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Όπως αυτές του Αη Γιάννη Ριγανά, με το χορευτικό τμήμα. Επίσης στη γιορτή της σαρδέλας, καθώς και στο τουρνουά Beach Volley, που διοργανώνει η τοπική Κοινότητα Γιάλτρων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024