Εκκλησιαστική εκδήλωση στο Μαντούδι για την Μεγάλη Εβδομάδα

Με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα του Ευαγγελισμού της, η εορταστική εκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μάρκου, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες […]

28 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα του Ευαγγελισμού της, η εορταστική εκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μάρκου, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών και Συλλόγων της πόλεως και πολλών Χριστιανών, παρακολουθώντας τον Βυζαντινό Χορό Σπουδαστών του παραρτήματος Μαντουδίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με την Χορωδία του Ιερού ναού, υπό τη διεύθυνση του Οικονόμου π. Νικολάου Μάρκου, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους και Εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και παραδοσιακά κάλαντα εν είδει οδοιπορικού.

Κύριος ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Λυκειάρχης κ. Ευάγγελος Παπαδημητρίου, Θεολόγος, Φιλόλογος και Νομικός ο οποίος με την εξαιρετική ομιλία του με θέμα: «Η πορεία του Ιησού προς το πάθος και την Ανάσταση», έκανε ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη την Μεγάλη Εβδομάδα με πολύ παραστατικό και παράλληλα θεολογικό λόγο δίνοντας πολλά και σπουδαία μηνύματα και καθηλώνοντας κυριολεκτικά το ακροατήριο.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Λιάσκος – Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή, τον Χοράρχη και τα μέλη της Χορωδίας, τις εκφωνήτριες κ.Βασιλική Χασάνη και Παρασκευή Τσιρογιάννη, τον κ. Νικόλαο Ενωτιάδη και τον κ. Δαυίδ Σταματονικολό για τις μονωδίες και για τα παραδοσιακά όργανα, τον μουσικό κ. Ιωάννη Φράγκο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλοξενία και ευχήθηκε εορτίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024