Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας σε προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, Πρωτοπρεσβ. Ευάγελο Γαλάνη – Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως και Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή και […]

13 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, Πρωτοπρεσβ. Ευάγελο Γαλάνη – Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως και Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή και ευλαβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και της εις Μικρόσχημον Κουρά της από από πολλών ετών δοκίμου ρασοφόρου, Ευπραξίας μοναχής, την οποίαν προσήγαγε η Γερόντισσά τη και Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Μακαρία μοναχή.

Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο, Ευγένιο Τσάλλα, Πορφύριο Γερμανό και Πέτρο Βλάχο, προεξήρχε, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης και  Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης και ευσεβείς πιστοί που είχαν συναχθεί από νωρίς στον Ι. Ναό, οι οποίοι αξιώθηκαν να προσκυνήσουν και αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγ. Τεσσαράκοντα, τα οποία φυλάσσονται στον Ι. Ναό.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο των Αγίων και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο, το μαρτύριο και στο παράδειγμα των Αγ. Τεσσαράκοντα.

Οι Προηγιασμένες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Φωτογραφία: Νικόλαος Καλαφάτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024