Σύλληψη επτά αρχαιοκαπήλων στη Μακρινή

Κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτής μετάλλων,  μηχάνημα έργου κ.α. Συνελήφθησαν, το Σάββατο το πρωί στη Μακρινή Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, επτά ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 77 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας «περί προστασίας Αρχαιοτήτων […]

26 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτής μετάλλων,  μηχάνημα έργου κ.α.

Συνελήφθησαν, το Σάββατο το πρωί στη Μακρινή Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, επτά ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 77 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας «περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν του συλληφθέντες μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», της περιοχής, να διενεργούν από κοινού ανασκαφές, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπα, κασμάς), ένας ανιχνευτής μετάλλων, ιδιόχειρες σημειώσεις με πιθανούς τόπους εσκαφών, ένα μηχάνημα έργου (JCB) και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Άμφισσας και παραπέμφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη, στην ανακρίτρια Άμφισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024