Ραντεβού στη Σκόπελο στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 Λίγες μέρες απομένουν –έως 31 Μαρτίου- για τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο […]

22 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Λίγες μέρες απομένουν –έως 31 Μαρτίου- για τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και του Δήμου Σκοπέλου.

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 το οποίο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» είναι μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που ενώνει τους λαούς. Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός όπου περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές θα δηλώσουν και φέτος το καλοκαίρι την παρουσία τους στη Σκόπελο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής γιορτής, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Αναλυτικά πληροφορίες για το φεστιβάλ, όπως και για την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.dancefestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Απριλίου 2024