Συνελήφθη 63χρονη στην Ερέτριας για κατοχή παράνομου καπνού και ναρκωτικών

Συνελήφθη την Δευτέρα 26 Μαρτίου το μεσημέρι σε περιοχή της Ερέτριας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μία 63χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, περί ναρκωτικών και περί όπλων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία της 63χρονης, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: […]

28 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνελήφθη την Δευτέρα 26 Μαρτίου το μεσημέρι σε περιοχή της Ερέτριας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μία 63χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία της 63χρονης, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Τρία κιλά και 926 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
  • 453 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης,
  • Δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 14,5 γραμμαρίων,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι και επτά κινητά τηλέφωνα.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024