,

Αβραμόπουλος και Βίτσας επισκέφθηκαν πρόσφυγες σε Λιβαδειά και Ριτσώνα

Τα διαμερίσματα του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά και το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα επισκέφθηκαν σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται στις δομές και να ακούσουν τα προβλήματά […]

12 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τα διαμερίσματα του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά και το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα επισκέφθηκαν σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται στις δομές και να ακούσουν τα προβλήματά τους.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, συνοδευόμενος από τον κ. Αβραμόπουλος, επιθεώρησε τις δομές και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων που αιτούνται άσυλο.

Απρόοπτο κατά την επίσκεψη

Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η επίσκεψη των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Δημήτρη Βίτσα στο Κέντρο Υποδοχής της Ριτσώνας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του Υπουργού, λίγα μέτρα πιο κάτω εκδηλώθηκε φωτιά σε πανιά στέγης μιας εγκατάστασης ακριβώς πάνω από τα κλαδιά πεύκων, η οποία κατασβέστηκε με πυροσβεστήρες από τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε μία μικρή αναστάτωση, αλλά η ψυχραιμία των υπευθύνων και των προσφύγων επέφερε θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, αυτό πρόκειται για φαινόμενο σχεδόν καθημερινό και από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί κάτι χειρότερο σε μία περιοχή πραγματικά πευκόφυτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024