Τράκαρε σε «τοίχο» η Κέρκυρα!

Παρά την ανωτερότητά της και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Κέρκυρα δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Λαμία έλεω… Παπαδόπουλου (0-0) και πλέον βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Έλληνας πορτιέρε της Λαμίας είχε απάντηση σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των Φαιάκων, κράτησε απαραβίαστη την εστία του χαρίζοντας ένα «χρυσό» στην ομάδα […]

1 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Παρά την ανωτερότητά της και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Κέρκυρα δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Λαμία έλεω… Παπαδόπουλου (0-0) και πλέον βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Έλληνας πορτιέρε της Λαμίας είχε απάντηση σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των Φαιάκων, κράτησε απαραβίαστη την εστία του χαρίζοντας ένα «χρυσό» στην ομάδα της Φθιώτιδας (0-0) και παράλληλα έβαλε σε σοβαρούς μπελάδες τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Στους 21 βαθμούς και την προτελευταία θέση βρίσκεται πλέον η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη. Στους 25 με μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων από την επικίνδυνη ζώνη αυτή του Μπάμπη Τεννέ.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο.

Η πρώτη τελική έγινε στο 9’ και ήταν για τους γηπεδούχους με το σουτ του Ρόλε να περνά ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τη Λαμία με το απευθείας φάουλ του Πίτι να σταματά στον Γιαννακόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ώθηση από τη συγκεκριμένη φάση και λίγο αργότερα άγγιξαν το 0-1. Συγκεκριμένα και πάλι ο Πίτι ήταν αυτός που αφού κουβάλησε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή έπιασε το σκαστό σουτ, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και να βρίσκει στο δοκάρι.

Οι δύο ομάδες φάνηκαν να ξυπνούν μετά το πρώτο νωθρό δεκάλεπτο και ξεκίνησαν να αναζητούν με μεγαλύτερη ζέση το γκολ. Τα σχέδια, ωστόσο του Γιάννη Μαντζουράκη ήρθε να ανατρέψει ο τραυματισμός του Παμλίδη, με τον Έλληνα τεχνικό να τον αντικαθιστά στο 25΄με τον Ζορμπά.

Η Λαμία ήταν εκείνη που έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ και στο 30’ είχε μία ακόμα ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ωστόσο κανένας εκ των Κουκόλη ή Αναστασιάδη δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους. Στα εναπομείναντα 15 λεπτά ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια (0-0).

Παρόμοιο με αυτό του πρώτου ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος. Οι δύο αντίπαλοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να βγουν από το… καβούκι τους και όλα έδειχναν πως δύσκολα θα αλλάξει. Η πρώτη σοβαρή απειλή ήρθε μετά από ένα 15’ παιχνιδιού με την Κέρκυρα να φτάνει μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Στο 59’ λοιπόν, ο Επστάιν δέχθηκε την κάθετη του Ρόλε, ωστόσο το δεξί πλασέ του σταμάτησε στον Παπαδόπουλο. Ο Τουράμ πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο το σουτ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμενε σε χαμηλά επίπεδο ωστόσο αν μία ομάδα έδειχνε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ αυτή ήταν η Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ, ωστόσο και πάλι ο Παπαδόπουλος είχε απάντηση στο μονοκόμματο σουτ του Επστάιν στο 75’ μετά από τη σέντρα του Ζορμπά.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Φαίακες μεγάλωναν την πίεση τους και αναζητούσαν εναγωνίως το τέρμα που θα τους χάρισε το τρίποντο. Ωστόσο αυτό δεν ερχόταν, με την Λαμία να έχει υποχωρήσει στα καρέ της και να έχει υψώσει τείχος στην όποια επιθετική απειλή.

Η Κέρκυρα εξακολουθούσε να γυρνά τη μπάλα γύρω από την περιοχή των φιλοξενουμένων και βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ με τον Σιόντη στο 85’ να σουτάρει στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα για ακόμα μία φορά να καταλήγει άουτ. Ο τραυματισμός του Μπουλούλη στο κεφάλι «έσπασε» το ρυθμό του ματς και οδήγησε σε διακοπή περίπου πέντε λεπτών.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα οι Φαίακες έδειχναν να… θέλουν αλλά να μην μπορούν, με το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να πανηγυρίζουν ένα βαθμό ατόφιο «χρυσάφι».

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78’ Μυτίδης), Σιόντης, Μπαλάφας, Γρομητσάρης, Ρόλε, Παμλίδης (28’ Ζορμπάς), Επστάιν, Τουράμ (83’ Αρτυματάς)

Στον πάγκo: Κουτζαβασίλης, Κόντος, Αναστασίου, Ιωάννου.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (78’ Μπεν Τζεμιά), Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Πίτι, Μπουλούλης, Τσούκαλος (62’ Βάντερσον) , Μπούντνικ (86’ Άντρονικ)

Στον πάγκο: Πίτκας, Κουτρομάνος, Πριντέτα, Φράγκος.

Διαιτητές: Σιδηρόπουλος, Κωσταράς, Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024