Η Σκύρος διοργανώνει ημιμαραθώνιο

Ημιμαραθώνιος Δρόμος διοργανώνεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στο όμορφο νησί της Σκύρου. Σκοπός εκτός από την άθληση είναι και η προβολή της Σκύρου μέσα από τις συμμετοχές και την δημοσιότητα. Γι’ αυτό και πρέπει ν’ αγκαλιαστεί απ’ όλους μιάς και η Σκύρος είναι ένα νησί που ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς. Η αφετηρία και τερματισμός του […]

1 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ημιμαραθώνιος Δρόμος διοργανώνεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στο όμορφο νησί της Σκύρου. Σκοπός εκτός από την άθληση είναι και η προβολή της Σκύρου μέσα από τις συμμετοχές και την δημοσιότητα. Γι’ αυτό και πρέπει ν’ αγκαλιαστεί απ’ όλους μιάς και η Σκύρος είναι ένα νησί που ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς.

Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι η κεντρική πλατεία της χώρας της Σκύρου και ώρα εκκίνησης το απόγευμα 17:00.

Το μήκος της διαδρομής επί ασφάλτινης οδού είναι 21χλμ, με ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις.

Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του νησιού και είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Τα πρώτα 660 μέτρα είναι μέσα στην χώρα σε παραδοσιακό καλντερίμι και περνάνε από την πλατεία Μπρουκ. Kατόπιν κατηφορίζουμε και μπαίνουμε στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη χώρα με το λιμάνι. Η θέα της θάλασσας στα αριστερά είναι μαγευτική.

Φτάνουμε στην περιοχή Ασπούς και  μπαίνουμε στα αριστερά σε επίσης ασφάλτινο δρόμο. Έπειτα είναι ανηφορική για 1 χλμ με θέα στον κόλπο της Καλαμίτσας. Κατηφορίζουμε και περνάμε από το λιμάνι του νησιού και μπαίνουμε στον κεντρικό δρόμο. Συνεχίζουμε σε ένα παράλληλο με τον κεντρικό δρόμο και με κατεύθυνση την χώρα διασχίζουμε ένα κομμάτι του πευκοδάσους μέσω μιας μικρής δασικής χωμάτινης διαδρομής. Έπειτα ανηφορίζουμε για 1,5 χλμ και αφού περάσουμε το φράγμα αντικρίζουμε την παραδοσιακή χώρα με τα λευκά κυβοειδή σπιτάκια και την θάλασσα στο βάθος. Τέλος φτάνουμε στο τέρμα της διαδρομής , την κεντρική πλατεία της Σκύρου .

Το όριο ολοκλήρωσης θα είναι 3,5 ώρες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει πρέπει να το δηλώσει στο http://skyroshalfmarathon.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024