Συνελήφθη 45χρονος στη Χαλκίδα για αρχαιοοκαπηλία και πλαστογραφία

Κατασχέθηκαν πήλινο ειδώλιο, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο Από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες μεταμεσονύχτιες ώρες στη Χαλκίδα, ένας 45χρονος ημεδαπός. Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για πλαστογραφία. Ειδικότερα, ο 45χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί […]

7 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κατασχέθηκαν πήλινο ειδώλιο, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες μεταμεσονύχτιες ώρες στη Χαλκίδα, ένας 45χρονος ημεδαπός.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο 45χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά τη διενέργεια ελέγχου στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο (κάτω από το κάθισμα του οδηγού) και κατασχέθηκε, ένα πήλινο ειδώλιο, το οποίο εκτιμάται Ελληνιστικής περιόδου και θα σταλεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας του.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024