Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook για το περιστατικό στη Ρω

0

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία του κλασικού βιβλίου «Κανόνια του Αυγούστου» επέλεξε ο περιφερειάρχης, Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση.

«Σε τέτοιες στιγμές, κάθε ενέργεια, κάθε κίνηση, κάθε δήλωση, κάθε λέξη μετράει» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπακογάννης.

Τα “Κανόνια του Αυγούστου” είναι ένα κλασσικό βιβλίο που περιγράφει πώς ηγέτες και ηγεμόνες διολίσθησαν σε ένα πόλεμο που κανείς δεν ήθελε πραγματικά, βυθίζοντας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στο σκοτάδι. Από το 1962 που κυκλοφόρησε, έχουν γραφτεί πολλά και ίσως καλύτερα για τα γεγονότα που οδήγησαν στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν ο ίδιος ο Κένεντυ όμως, που συμβουλευόταν αυτό ακριβώς το βιβλίο και αναφερόταν συχνά σε αυτό, κατά την διάρκεια της κρίσης της Κούβας που έφερε τις ΗΠΑ και την τότε ΕΣΣΔ πιο κοντά από ποτέ στον πυρηνικό χειμώνα. Επειδή λοιπόν σε τέτοιες στιγμές κάθε ενέργεια, κάθε κίνηση, κάθε δήλωση, κάθε λέξη μετράει, διαβάστε ρε παιδιά και λίγο ιστορία.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση