Βέττας: Ο Καμμένος φορά στολή, δεν είναι «μπαλαρίνα»

Τσίρκο ο Καμμένος στο χακί  – Μαζί με την Νίκη Κεραμέως εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου «Άναψαν τα αίματα» στο πάνελ της πρωινής ενημερωτικής […]

11 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τσίρκο ο Καμμένος στο χακί  – Μαζί με την Νίκη Κεραμέως εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου

«Άναψαν τα αίματα» στο πάνελ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σκάι με αφορμή το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας σε αιχμηρό τόνο έφτασε στο σημείο να ξεστομίσει «πολεμοχαρείς» ατάκες, όπως: «Η χώρα απάντησε με ”μαγκιά” στους Τούρκους», «Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι», ενώ υποστήριξε σθεναρά και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας: «Υπουργός Αμυνας είναι, στην παραμεθώριο πάει, στολή παραλλαγής φορά, δεν είναι μπαλαρίνα». Φυσικό επακόλουθο, οι αντιδράσεις που προέκυψαν από τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Την ώρα λοιπόν, που το Μαξίμου επιχείρησε την Τρίτη να υποβαθμίσει το  περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, ακολουθώντας τη συνήθη άτυπη μορφή ενημέρωσης μέσω διαρροών, ο Δημήτρης Βέττας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φθιώτιδα, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα του Σκάι με πιο «δυναμικές» απόψεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η χώρα απάντησε με ”μαγκιά” στους Τούρκους. Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Τα προειδοποιητικά πυρά ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Ειναι ένα γεγονός που τελείωσε. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και έχετε κολλήσει στην επίσημη ενημέρωση».

«Οι σφαίρες πέσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό!» συνέχισε σε χαρακτηριστικό τόνο και ύφος ο κ. Βέττας κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην πρωινή εκπομπή, με παρόντες τους βουλευτές Νίκη Κεραμέως της ΝΔ και Λεωνίδα Γρηγοράκο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λαμβάνοντας το λόγο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι και αυτή την ώρα επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, 36 ώρες μετά. «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να δρα με τέτοιο ερασιτεχνισμό», υπογράμμισε.

Τόσο η κυρία Κεραμέως, όσο και ο κύριος Γρηγοράκος εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Από το Μαξίμου υπήρξαν μόνο διαρροές που ανέφεραν ότι η νυχτερινή ελικοπτέρου πτήση με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους». Οπως τονίστηκε, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά -αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε».

Ο κ. Βέττας είναι από αυτούς που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Πάνο Καμμένο και για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά έως τώρα. Άκρως καυστικός εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος χαρακτήρισε σαν τσίρκο την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου,  ντυμμένου στα χακί. «Υπουργός Αμυνας είναι, στην παραμεθώριο πάει, στολή παραλλαγής φοράει, δεν είναι μπαλαρίνα» παρατήρησε ενοχλημένος, ο κύριος Βέττας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024