Αύριο ξεκινά η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της σκύρου – Αναχώρησε σήμερα το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών Αύριο, Πέμπτη θα ξεκινήσει η ανέλκυση των συντριμμιών του Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Οι διαδικασίες ανέλκυσης θα γίνουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου. Σήμερα […]

18 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της σκύρου – Αναχώρησε σήμερα το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών

Αύριο, Πέμπτη θα ξεκινήσει η ανέλκυση των συντριμμιών του Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Οι διαδικασίες ανέλκυσης θα γίνουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου. Σήμερα αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου.

Στο σημείο, η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της 206 Πτέρυγα Υποστήριξης της ΠΑ, εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 που συνετρίβη στις 12 Απριλίου.

Η επιχείρηση ξεκινά τις πρώτες πρωινές ώρες

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, 19 Απριλίου, την επιχείρηση ανέλκυσης του καταγραφέα πρόσκρουσης και των συντριμμιών του Mirage 2000-5.

Σε πρώτη φάση θα γίνει βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης και θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής με ηχοβολιστικά.

Στην συνέχεια αναμένεται να γίνει καθέλκυση του υποβρύχιου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια, έτσι ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια η επιχείρηση ανέλκυσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024