ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ήταν ένα απολαυστικό εορταστικό δεκαπενθήμερο, που κατέταξε την Αιδηψό, μέσα στους πιο πετυχημένους πασχαλιάτικους προορισμούς στη Στερεά, μαζί με την Αράχοβα, το Γαλαξίδι και τη Σκύρο. Πάρα πολύς κόσμος, λοιπόν, μπόρεσε ν’ απολαύσει όλο το πακέτο, αυτό που ονομάζουμε ρουμελιώτικο Πάσχα, στη Βόρεια Εύβοια. Δηλαδή φαγητά και γλυκά του γαστριμαργικού πολιτισμού της περιοχής, έθιμα όπως […]

19 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Ήταν ένα απολαυστικό εορταστικό δεκαπενθήμερο, που κατέταξε την Αιδηψό, μέσα στους πιο πετυχημένους πασχαλιάτικους προορισμούς στη Στερεά, μαζί με την Αράχοβα, το Γαλαξίδι και τη Σκύρο. Πάρα πολύς κόσμος, λοιπόν, μπόρεσε ν’ απολαύσει όλο το πακέτο, αυτό που ονομάζουμε ρουμελιώτικο Πάσχα, στη Βόρεια Εύβοια. Δηλαδή φαγητά και γλυκά του γαστριμαργικού πολιτισμού της περιοχής, έθιμα όπως η κάθοδος του Ιησού στον Άδη, το πέταγμα των αερόστατων, αλλά και τα πανηγύρια της με το συντροφικά τραπέζια. Φυσικά οι επισκέπτες εκτός του πασχαλιάτικου τουρισμού, που είναι μια έκφραση του θρησκευτικού, γι’ αυτό η πληθώρα τουριστών και στα μοναστήρια: Οσίου Δαυΐδ, Νικολάου Γαλατάκη και Αγίου Γεωργίου, ασχολήθηκαν επίσης με άλλες μορφές του. Όπως ο περιπατητικός στα μονοπάτια των βουνών Τελεθρίου, Κανδηλίου, ο ψυχαγωγικός στα νυχτερινά κέντρα και στα after bar της, αλλά και ο ιαματικός της ευεξίας και της ανανέωσης, στις πηγές που χύνονται ή βρίσκονται μέσα στη θάλασσα και στα ξενοδοχεία των πολλών αστέρων, γι’ αυτούς που διέθεταν πολύ μεγάλο πορτοφόλι. Εδώ όμως και τα παράπονα, γιατί το κατάστημα του ΕΟΤ στη Λουτρόπολη δεν ήταν ανοικτό, έστω με ελάχιστο προσωπικό, κάτι που θα πρόσφερε και στην οικονομία της χώρας, που έχει ανάγκη ακόμη και το ένα ευρώ. Όπως κι άλλα, για την έλλειψη κιγκλιδωμάτων στον παραλιακό της δρόμο, με τα παιδιά ντόπιων και επισκεπτών να είναι ανά πάσα στιγμή έκθετα στους κινδύνους της υψομετρικής διαφορά της με το υγρό στοιχείο.
  • Έλαμψε και στον αθλητικό τουρισμό η Λουτρόπολη της Αιδηψού, με το 32ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Νεανίδων της ΕΟΚ (11-15 Απριλίου). Πάνω από 200 άτομα, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, γονείς, βρέθηκαν για το μίνι αυτό πρωτάθλημα των έξι ομάδων στην περιοχή. Για ην ιστορία πρωταθλήτριες Ελλάδας οι νεανίδες του Παναθηναϊκού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024