Πιο ασφαλής η διέλευση των οδηγών στο Δερβένι

0

Με ταχείς ρυθμούς ξεκίνησαν και εκτελούνται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου βελτίωσης της Εθνικής Οδού 77, στο τμήμα Ψαχνά-Προκόπι σε συνολικό μήκος περίπου 4,5 χλμ., στον βόρειο διαμήκη άξονα της Εύβοιας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση, συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος, καθώς επίσης και τη λήψη μέτρων προστασίας. Επιπλέον, προβλέπονται εργασίες σήμανσης και ασφάλειας όπως και κοπής δέντρων στα πρανή της οδού.

Σειρά είχε το Δερβένι στο Προκόπι, όπου συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας έκαναν παρεμβάσεις στον βράχο τοποθετώντας πλέγμα, ώστε ο δρόμος να είναι πιο ασφαλής για την μετακίνηση των οδηγών. Ένα έργο σημαντικό, αφού οι καταπτώσεις βράχων μπορεί να προκαλέσουν υλικές ζημιές, αλλά και να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.

Κατά την επίσκεψή του σε ένα από τα σημεία όπου εκτελούνται εργασίες, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μετά την πρώτη απόλυτα επιτυχημένη φάση διαπλατύνσεων και βελτιώσεων στο πιο κρίσιμο σημείο του εθνικού δικτύου της Εύβοιας, υλοποιούμε με ταχύτητα τη δεύτερη, ενώ σύντομα δημοπρατούμε και την τρίτη. Στόχος μας, βήμα βήμα, να αναβαθμίζουμε τους δρόμους μας, ώστε να προσφέρουν προσπελασιμότητα, οδική ασφάλεια και άνεση στους οπλίτες της Εύβοιας και τους επισκέπτες μας.»

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση