Viohalco: Τα σχέδια Στασινόπουλου για την εδραίωση στο real estate και η ίδρυση νέας εταιρείας

Την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) την επέκταση του River West – IKEA με την αξιοποίηση γειτονικών οικοπέδων, καθώς και την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών σε δύο συγκροτήματα γραφείων σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, για φέτος η Viohalco. Η δραστηριοποίησή της στο real estate, παρότι καταλαμβάνει ένα μικρό τμήμα του ομίλου, ενισχύεται διαρκώς και […]

9 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) την επέκταση του River West – IKEA με την αξιοποίηση γειτονικών οικοπέδων, καθώς και την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών σε δύο συγκροτήματα γραφείων σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, για φέτος η Viohalco. Η δραστηριοποίησή της στο real estate, παρότι καταλαμβάνει ένα μικρό τμήμα του ομίλου, ενισχύεται διαρκώς και είναι ενδεικτικό ότι το 2017 τα έσοδά της από τον τομέα αυτόν αυξήθηκαν 40% σε σύγκριση με το 2016.

Η ακίνητη περιουσία του βιομηχανικού ομίλου περιλαμβάνει παλιές εγκαταστάσεις παραγωγής και γραφεία, ενώ οι εταιρείες που έχει ιδρύσει για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του είναι η Noval και η Steelmet Property Services. Η Noval υπέβαλε την αίτηση για τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 19 Ιουνίου 2017 και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις για να προχωρήσει.

Τα περισσότερα ακίνητα που αναπτύσσονται ή αναπτύχθηκαν από την Viohalco βρίσκονται στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Ασπρόπυργος, Κόρινθος) και Βουλγαρία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συγκροτήματα γραφείων, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες. Επιπλέον, η Viohalco κατέχει μια σειρά από σημαντικά οικόπεδα σε προνομιακές τοποθεσίες για μελλοντική ανάπτυξη.

Το εμπορικό κέντρο River West-IKEA στο Αιγάλεω (σύνολο 124.200 τ.μ.) πέρσι σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας (4,7 εκατ.) ενώ τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 12%. Η πληρότητά του είναι στο 97% με τη ζήτηση που καταγράφεται να είναι ενθαρρυντική ώστε να σχεδιάζεται η επέκτασή του.

Το Mare West Retail Park στην Κόρινθο επίσης κινήθηκε ανοδικά πέρσι ενώ μισθώθηκαν επιπλέον χώροι 250 τ.μ. Η διοίκηση του ομίλου θεωρεί ότι έχει δυναμική να γίνει κυρίαρχος λιανικός προορισμός για τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη στην Αθήνα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2016 και όπως σημειώνεται, έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας, η πληρότητα και ο κύκλος εργασιών του έχουν ξεπεράσει σημαντικά τις προσδοκίες της διοίκησης.

Η ανάπτυξη του κτιρίου γραφείων στην οδό Αποστολοπούλου στο Χαλάνδρι (10.900 τ.μ.) αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2018, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες για το συγκρότημα γραφείων στην Λεωφόρο Κηφισίας (38.900 τ.μ.) τον Δεκέμβριο του 2018. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπογραφεί συμφωνία για τη μίσθωση τμήματος των γραφείων στην Κηφισίας.

Τα έσοδα της Viohalco από το real estate διαμορφώθηκαν το 2017 σε 9,2 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 0,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 10,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024