Αυγή: Η Κομισιόν θέλει πλειοψηφία 180 βουλευτών για τυχόν συμφωνία στο Σκοπιανό

0

Παραινέσεις προς την Αθήνα να υπερψηφιστεί τυχόν συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων από πλειοψηφία 180 βουλευτών, έχουν κάνει Γιούνκερ και Μογκερίνι.

Μάλιστα, αυτή η πρόταση φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Αυγής που επικαλείται ανώτερες κυβερνητικές πηγές, την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ με 180 βουλευτές υποστηρίζει,, η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης καλοπροαίρετων εισηγήσεων και παραινέσεων να ζητήσει την υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το «Μακεδονικό” με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κοινός παρονομαστής των εισηγήσεων αυτών είναι να πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» αναφέρει η «Αυγή».

Σημειώνεται ακόμα πως οι Βρυξέλλες εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τη μικροκομματική τακτική, όπως τονίζεται, με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα τις εργώδεις προσπάθειες επίλυσης του «Μακεδονικού”».

Οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τις δρομολογούμενες εξελίξεις στο θέμα έχουν συσσωρεύσει μαύρα σύννεφα.  Σε περίπτωση που προτιμηθεί η λύση της συνταγματικής αναθεώρησης της γείτονος χώρας στο απώτερο μέλλον για το erga omnes της ονοματοθεσίας, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, όσο κι αν γίνει προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ.

Η Κυβέρνηση πρέπει να το έχει κατά νου αυτό και να μην πιαστεί αδιάβαστη, γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να γίνουμε μάρτυρες άσχημων εξελίξεων εσωτερικά. Κάτι που μπορεί να γίνει «βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να βουτήξουν «σάρκα» από το κορμί της χώρας μας.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση