ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Στο μεγαλοπρεπές κτήριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 1897, όπου στεγάζεται το «Θέρμαι Σύλλα Spa” στη Λουτρόπολη Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε το 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, το τριήμερο 11-13 Μαρτίου. Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Ιδιοκτητών, Πάντειο πανεπιστήμιο, Περιφέρεια Στερεάς, Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ΟΛΝΕ, ΕΔΤΑΔ, ΚΤΕΛ και τα SPA «Ερμής», «Αρτεμήσιον», ενώθηκαν σε μια σοβαρότατη προσπάθεια «αξιοπιστίας και ελευθεροτυπίας στην ψηφιακή εποχή», που ζούμε. Η πρώτη συνεδρία με το καλωσόρισμα του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού, περιελάμβανε θέματα που αναφέρονταν στην ελευθερία έκφρασης και διάχυσης της πληροφορίας, στο ψηφιακό δημοσιογραφικό περιβάλλον, στην απαξίωση της πληροφορίας και στο διακύβευμα της πολιτικής. Η δεύτερη συνεδρία περιελάμβανε, την τοπικότητα στην παγκοσμιοποιημένη πληροφόρηση, το κουρδικό, την περιφερειακή τηλεόραση και τον τοπικό τύπο, ως όπλο κατά των ψευδών ειδήσεων, στο νέο «παγκόσμιο χωριό». Τέλος η τρίτη συνεδρία ήταν αφιερωμένη στη βορειοευβοιώτικη ιστορία και τον πολιτισμό, από πληθώρα πανεπιστημιακών προσωπικοτήτων. Βεβαίως δεν έλειψαν και οι παράλληλες δράσεις του συνεδρίου, με το εργαστήρι δημοσιογραφίας φοιτητριών και λυκειόπαιδων. Στο πρόγραμμα του 52ου ΠΔΣ και οι ξεναγήσεις σε Παναγία Ντινιούς, Αρτεμήσιο, Πύργο Δροσίνη, Λιχαδονήσια και Ιαματικές πηγές της Λουτρόπολης.
  • Εξήντα ένα χιλιάδες πεντακόσια ευρώ για το θαλασσινό περίπτερο «ΚΥΜΑ» Αιδηψού και τα κάγκελα της παραλιακής ζώνης, πέριξ αυτού. Πρόκειται για συντήρηση κι επισκευές τοπικού χαρακτήρα, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ έτους 2017. Πρόκειται για τις πρώτες φθορές του, μετά την ανακαίνισή του, επάνω στην αρχέτυπη εικόνα του 1930.
  • Το αηδόνι του Δημοτικού τραγουδιού, το Στέλιο Καζαντζίδη της παραδοσιακής μας μουσικής, θα τιμήσει μέσα στο Μάϊο η πατρίδα του, τα Γιάλτρα Αιδηψού, για τη μεγάλη προσφορά του στην τέχνη της μελωδικότητας. Αναφερόμαστε στο Δημήτρη Ζάχο, με τη μακρά διαδρομή στο τραγούδι και τη ζωή του που αγγίζει το μύθο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση