Συνεταιρισμός Ζαγοράς: Σε βιβλίο 1126 σελίδων η δίτομη ιστορία του

0

Ας διδαχθούν κάποιοι από τους σημερινούς «άρχοντες» της τοπικής οικονομίας, για τα δικά τους «έργα»

Στις 30 Μαΐου προγραμματίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα Zagorin, την παρουσίαση του δίτομου έργου, 1126 σελίδων, «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου 1916 – 2016, Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα, Η ιστορία, Οι συνεταιριστικές αξίες και Ο πολιτισμός της αγροτικής παραγωγής».

Την παρουσίαση της δίτομης έκδοσης, που υπογράφουν οι Αλέξανδρος Καπανιάρης, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Δ.Π.Θ. και Διονύσιος Βαλασσάς, γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού επί τρεις συναπτές δεκαετίες. Θα ακολουθήσει η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ, «Με τα τσαπιά και με τα θκέλια», σκηνοθεσίας Γιώργου Λάγδαρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, στην αίθουσα Ηοrizon στις 18:30.

Αυτές είναι παρουσιάσεις ουσίας για προβολή του προϊόντος κι όχι τα «καρναβάλια» που κάνουν μερικοί πρόεδροι τοπικών Επιμελητηρίων, που αυτό που θέλουν είναι η προσωπική προβολή στους εν δυνάμει εκλογείς τους. Η Στερεά έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τη στασιμότητα και να προχωρήσει, αφήνοντας πίσω μικρές στο «δέμας» εξουσίες. Για να μην μιλήσουμε για την απαξίωση του άλλοτε κραταιού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας (Α.Σ.Α.Χ.), με την 100χρονη ιστορία του. Και τόσων άλλων Συνεταιρισμών που μεγαλούργησαν στα χέρια κάποιων που είχαν μεράκι και θέληση για προσφορά.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση